Cupa Dacia ia startul în al cincilea său sezon cu o prezență record

  • Sezonul 2011 al  Cupei Dacia va număra 9 etape, 4 de asfalt și 5 de macadam, toate fiind raliuri organizate de Federația Română de Automobilism Sportiv.

  • 14 echipaje se află deja pe lista de înscriși a TESS Rally Brașov, însă numărul total al celor care și-au anunțat intenția de a concura de-a lungul anului în Cupa Dacia este de 22.

  • Marele Premiu al ediției 2011 este un automobil Dacia Logan

Mai ieri asistam la prima ediție a Cupei Dacia și, iată, competiția monomarcă dedicată piloților care utilizează cel mai popular model de autoturism din România împlinește cinci sezoane. Și, parcă pentru a celebra această bornă în istoria tinerei, dar deja consacratei competiții, avem parte de o ediție de referință.

Mai întâi pentru că organizatorul are deja confirmate 22 de echipaje decise să participe în Cupa Dacia 2011. Între acestea, 14 sunt deja înscrise în TESS Rally Brașov, iar alte echipaje vor intra în competiție de-a lungul sezonului. Apoi, pentru că pe lista piloților se află opt debutanți, între care și cinci tineri piloți care au doar 18 ani sau împlinesc această vârstă în decursul acestui an. Fără îndoială, ei sunt mărturia faptului că această competiție este într-adevăr o poartă de acces în lumea competițiilor auto de anvergură, organizatorii întrecerii dorind să mulțumească FRAS pentru susținerea de care a dat dovadă în acest caz. Trebuie precizat că debutanții sub 18 ani se vor afla la volan doar pe proba specială. Pe porțiunile de legătură, cu circulație deschisă, vor conduce copiloții.

Elementele care stau la baza succesului de participare din acest an sunt clare. În primul rând, e vorba de spectacolul oferit de cei 50 de piloți care au concurat cu mașini Dacia Logan în Campionatul Național de Raliuri din 2007, primul sezon, și până în prezent. Apoi, faptul că în această întrecere și-au făcut mâna doi din tinerii piloți români – Bogdan Stanoiev și Vlad Cosma, – care au reușit să participe ulterior în competiții internaționale. Sau faptul că tot în această competiție monomarcă s-a format și echipajul Edwin Keleti/Victor Ponta, care a câștigat Cupa Dacia în 2008, pentru a monopoliza ulterior prima poziție a CNRD la Grupa A și, mai ales, a înregistrat rezultate notabile în 2009 și 2010 în Raliul Spaniei, etapă din Campionatul Mondial de Raliuri.

Dincolo de aceste detalii însă, fără îndoială, succesul Cupei Dacia este dat de continuitatea demersului și de faptul că regulamentul tehnic şi cel sportiv au fost astfel concepute încât să existe o egalitate a şanselor. Fără să mai vorbim de cerbicia cu care au fost apărate principiile acestei competiții, incluzând aici faptul că modelul Dacia Logan preparat pentru Cupă are caracteristici și valori similare cu ale versiunii de serie: accesibilitate, simplitate, modernitate, fiabilitate.

Mihai Bordeanu (Director de Marketing Dacia) : Faptul că ne aflăm deja la a 5-a ediţie a acestei competiții reprezintă o confirmare a popularităţii pe care Dacia o are în rândul pasionaţilor sportului auto. Nu pot decât să urez succes echipajelor care se aliniază la startul actualei ediţii a Cupei Dacia şi să-mi exprim convingerea că pe parcursul etapelor de campionat acestea vor oferi un spectacol de calitate, încărcat de adrenalină, spre bucuria publicului spectator. Dacia va oferi anul acesta premiul cel mare câştigătorilor clasamentului general al Cupei, un autoturism Dacia Logan ”.

Narcis Obeadă (Director al Diviziei Automotive Policolor): “La fel ca şi în 2010 Klar Professional, împreună cu Dacia, au ales să susţină automobilismul sportiv românesc. Din dorinţa de a oferi un sprijin concurenţilor Cupei Dacia, în fiecare etapă de raliu, Klar va premia ocupanţi primelor trei locuri. Şi în 2011, Klar Professional oferă premiul special “Klar Macadam” la sfârşitul campionatului pentru câştigătorul probelor de macadam din cadrul Cupei Dacia, un premiu extrem de motivant pentru participanţi”.

Cupa Dacia pe scurt

  • Primul sezon – 2007
  • Automobilele utilizate în cadrul Cupei sunt DACIA LOGAN 1.6 MPI, echipate exclusiv cu kit-uri de competiţie dezvoltate de către Renault Sport Technologies ;
  • costuri minime de intreținere și exploatare, maşină fiabilă;
  • se favorizează talentul, pregătirea echipajului şi curajul;
  • se evidenţiează ţinuta de drum şi comportamentul sigur, previzibil, dar “fun”;
  • se acordă 2 puncte suplimentare pentru prezenţa la START și un supliment de 4 puncte pentru prezenţa la START-ul ultimei etape în vederea menţinerii luptei şi suspansului până la finalul campionatului ;
  • numărul minim de etape este 4, aceasta pentru a permite participarea şi clasarea la final de campionat a unui număr cât mai mare de competitori ;
  • fiecare echipaj primeşte gratuit pe baza înscrierii în Cupa DACIA 2011 şi a obligaţiei de a desfăşura un număr minim de etape (4) un set de combinezoane de concurs marca STAND 21 în valoare de 850 euro fiecare.
  • fisa tehnica Dacia Logan – Cupa Dacia

 

Echipajele din Cupa Dacia 2011

Viorel Ivan/ Dumitru Gheorghe

Bogdan Năstase/ Alex Popidan

Doru Mihuț/tba

Bogdan Stanoiev/Călin Maier

Spartacus Popa/Horațiu Baltador

Alex Krepelka/tba

Bogdan Ușurelu/Dragos Dascălu

Octavian Târnoveanu/ Răzvan Hulea

Augustin Mihalache/Adi Prodanciu

Florin Tincescu/ Dănuț Hațegan

Simone Tempestini/Lucio Baggio

Adrian Drăgan/Valentin Brădățeanu

Cosmin Vidican/Bianca Szekely

Cristian Angheluță/Dan Ciornohuz

Cosmin Cocean/Sorin Colceriu

Lucian Sauciuc/Diadem Atodiresei

Sebastian Gioarsă/Dan Feurdean

Nicușor Marian/Mariah Orha

Radu Bădina/Florin Hangu

Radu Pricop/Mirce Ghiță

Mihai Cornea/tba

Sorin Telehoi/Alexandra Telehoi