Start in Abu Dhabi Desert Challenge

  • Echipajul Pa&Co Racing  va lua startul, in premiera, in Abu Dhabi Desert Challenge
  • 150 de piloti la start la clasele auto, moto si camioane
  • Costel Casuneanu va pilota un Mitsubishi MPR13

 

Dupa locul 5 la clasa T1 si locul 6 in clasamentul general din Baja Italia, echipajul Pa&Co Racing a decis sa participe si in Abu Dhabi Desert Challenge, etapa a doua din Cupa Mondiala de Rally Raid.

 

Pentru Costel Casuneanu si Maurilio Zani sezonul 2012 ar fi trebuit sa continue cu participarea in Raliul Tunisiei, dupa cursa din Italia, dar cei doi au decis sa se inscrie si in Abu Dhabi Desert Challenge, una dintre cele mai dificile curse de rally raid din lume. „Am luat decizia de a participa aici dupa rezultatul bun din Baja Italia, prima etapa din Cupa Mondiala de Rally Raid.  Stiu ca totul va fi complet nou pentru noi aici, dar sunt sigur ca experienta de anul trecut din Raliul Faraonilor ne va ajuta mult. La start sunt cei mai buni piloti din lume, dar acest lucru ne motiveaza si mai mult”, a spus Costel Casuneanu, care va concura aici cu un mitsubishi MPR13.

 

La fel ca in 2011, bivuacul va fi amplasat langa Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara, iar in programul cursei a fost inclus si celebrul circuit de Formula 1 din Abu Dhabi. In 2012 sunt 150 de concurenti la start la clasele auto, moto si camioane. „Cu siguranta va fi o etapa extrem de dificila. Vor fi aproximativ 1.800 kilometri prin desert, pe dune, dar sunt sigur ca va fi o experienta uimitoare. Din punct de vedere sportiv sunt putin mai rezervat, dar am incredere ca putem obtine si aici un rezultat bun”, a mai spus Costel Casuneanu.

 

Abu Dhabi Desert Challenge, competitie aflata la a 22-a editie, se desfasoara in perioada 30 martie – 6 aprilie. „Ne-am acomodat foarte repede cu dunele in Raliul Faraonilor, dar aici vom merge aproape in totalitate doar in desert. Navigatia este extrem de importanta si sper ca vom reusi sa ajungem in fiecare zi la sosire fara sa ne ratacim. Este o provocare uriasa pentru noi, dar suntem pregatiti sa-i facem fata”,  a spus si Maurilio Zani, copilotul echipajului Pa&Co Racing.

 

Evolutia echipajului Costel Casuneanu/Maurilio Zani, care concureaza in aceasta cursa cu numarul 244 poate fi urmarita in direct, in fiecare zi a competitiei, aici