TEMPESTA PE DOI LA FINALUL SLIVEN RALLY!

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a urcat pe a doua treapta a podiumului la finalul Sliven Rally (Bulgaria), a treia etapa a FIA European Rally Cup (East). Tempesta a urmat strategia pe care si-a stabilit-o in seara zilei de sambata si, fara sa forteze, cu o evolutie constanta pe toate cele opt probe desfasurate duminica, incheie etapa bulgara pe locul secund, rezultat care-l propulseaza pe a doua pozitie si in clasamentul general al Cupei Europei de Est. Un loc doi nesperat! Din cate se pare, ghinionul din Romania se tranforma in noroc in competitia europeana. Acest rezultat este un pas foarte mare inainte spre castigarea cupei europene si in acest sezon. Suntem fericiti acum, chiar daca astazi a fost si mai greu decat ieri. Probele au fost foarte alunecoase, mai ales pe prima bucla, cand asfaltul era ud. Am mers bine si, in final, am obtinut acest loc doi. Daca saptamana viitoare, in Ucraina, reusim sa facem ce ne-am propus, putem spune ca suntem foarte aproape sa pastram trofeul cucerit in 2009, a declarat pilotul Napoca Rally Academy dupa festivitatea de premiere a Sliven Rally. Tempesta si Dorin Pulpea vor participa in weekend-ul ce urmeaza, 10-12 septembrie 2010, la Yalta Rally (Ucraina), etapa determinanta in incercarea lor de a cuceri, pentru al doilea an consecutiv, Cupa Europei de Est la raliuri.

            Si Vlad Cosma si Florin Dorca au reusit o performanta notabila in Bulgaria, urcand la randul lor pe podiumul grupei A. Daca sambata seara se declara dezamagit de felul cum a pilotat, Vlad a reusit duminica o evolutie entuziasmanta, obtinand chiar al doilea timp pe proba speciala numarul 14, evolutie care i-a adus, la finalul Sliven Rally, locul trei la grupa A si locul cinci in clasamentul general al raliului. Clasarea pe podiumul grupei A cred ca reprezinta un mic premiu de consolare pentru evolutia pe care am avut-o astazi. Daca aseara spuneam ca doar prin ghinioanele altora mai putem avansa in clasament, iata ca astazi am avut o evolutie foarte buna, suntem mandri de noi, am reusit sa urcam prin fortele noastre in clasamentul general. Am fi fost probabil pe locul opt, dar, beneficiind de abandonurile altora, am urcat pana pe cinci si am prins podiumul la grupa A. Rezultatul este, probabil, important, dar, pentru noi este foarte importanta evolutia pe care am avut-o astazi si care ne da incredere pentru viitor, a declarat Vlad la finalul raliului.

            Chiar daca prima zi nu au reusit evolutia pe care si-au dorit-o, timpii optinuti de Vlad Cosma si Florin Dorca pe primele opt speciale ale Sliven Rally i-au calificat in finala Pirelli Star Driver de la finele acestui an, in urma careia, sase piloti sub 25 de ani vor beneficia, in 2011, de sustinerea Pirelli in Campionatul Mondial de Raliuri.

Berti Panaiot