Titi Aur aduce în România primul Centru Mobil de Conducere Defensivă

  • Premieră absolută în peisajul automobilistic românesc
  • Sală mobilă de curs de 35 mp, ce poate acomoda până la 30 de persoane simultan

 

 

Multiplul Campion Naţional Titi Aur a lansat ieri 17 mai, în premieră în ţara noastră, Centrul Mobil de Conducere Defensivă, un spaţiu închis şi acoperit de curs, obţinut prin modularea unei semi-remorci de camion, cu o suprafaţă utilă de 100 mp.

 

 

Centrul Mobil de Conducere Defensivă este destinat tuturor celor care îşi doresc să aprofundeze tehnicile şofatului inteligent şi sigur şi adoptării comportamentului corect la volan. Centrul este prevăzut cu o sală de curs de 35 mp şi poate acomoda, simultan, o grupă de cursanţi de până la 30 de persoane. Sala beneficiază de toate dotările tehnice necesare bunei derulări a cursurilor: videoproiector, ecran de proiecţie şi sonorizare, precum şi autonomie de funcţionare proprie – iluminare, climatizare şi aer condiţionat – şi generator de curent propriu.

 

 

Conducerea defensivă şi, implicit, comportamentul la volan, reprezintă un subiect extrem de important însă, din păcate, destul de puţin abordat în România. Aceasta este premiza de la care am pornit atunci când am decis să punem bazele Centrului Mobil de Conducere Defensivă. Cei care optează pentru cursurile de conducere defensivă au la dispoziţie un simulator de răsturnare, simulator de tamponare şi de poziţie la volan, poziţia mâinilor pe volan, dar şi testarea timpului de reacţie, dându-le, astfel, posibilitatea de a se confrunta cu cât mai multe situaţii practice”, a declarat Titi Aur.

 

 

Cu acest prilej, are loc şi lansarea cărţii „Auto CONTROL – tehnici şi tactici de conducere defensivă şi sportivă”, semnată Norin Păuşan şi coordonată de Titi Aur.

 

 

De multe ori, în practică se confundă conducerea automobilului cu pilotajul şi, uneori, pilotajul cu şofatul obişnuit. Această carte vine tocmai în sprijinul prevenirii accidentelor în ţara noastră şi totodată, tragerii unui semnal de alarmă cu privire la o statistică deloc îmbucurătoare pentru noi toţi.

 

 

Palmares Titi Aur:

–          10 titluri de Campion Naţional Absolut, 8 la Raliuri şi 2 la Viteză în Coastǎ

 


Titi Aur este Multiplu Campion Naţional. Primele informaţii despre tehnicile de pilotaj le-a dobândit în 1988 la Şcoala de pilotaj  “Jean Michel Fabre”  din Cergi-Pontoise-Paris.

 


Informaţile primite în timpul şcolii i-au fost foarte utile şi a încercat să le aplice, dar să şi îmbunătăţească tehnica de pilotaj, odată cu apariţia noutăţilor tehnice (ex. transmisia activă) sau în urma experienţelor pe care le-a avut în timpul testelor alături de: Bruno Thiry, Manfred Stohl, Tommi Makinen, Petter Solberg, etc.

 


În ultimii 2 ani 6.000 de persoane de la diferite companii au absolvit cursurile Şcolii Titi Aur.

 

[nggallery id=161]