Trans Carpatic rally-raid 2014

Brasovul, “capitala motorsportului” din România, da startul competitiei care se va desfasura la sfarsitul saptamanii sub denumirea de Trans Carpatic Rally Raid 2014. Intrecerea care va avea loc in perioada 03 – 05 octombrie a starnit interesul a 24 de echipaje cu masini de teren (4 fiind din Italia) si a 11 piloti (1 pilot din Rusia) cu motociclete care si-au manifestat dorinta de a lua startul.

logo Trans Carpatic Rally-Raid 2014

La start se vor alinia masini si motociclete preparate special (din punct de vedere tehnic si al sigurantei ) pentru acest gen de competitii, care corespund si circulatiei pe drumurile publice si sigur vor starni curiozitatea si interesul spectatorilor:  Isuzu Dmax, Nissan Proto 4.5 L V8, Dacia “Mudster” si AROVER, un autoturism special construit pentru rally raid, pornind de la un Aro super rally si de la ideea de a avea la start și un autoturism romanesc, echipat cu motor de 4,6 L V8  Range Rover.

 

Vineri, 3 octombrie – orele 14.00, va avea loc startul festiv al Trans Carpatic Rally Raid 2014, in fata HOTEL STOP Brasov (Str. 13 Decembrie, Nr. 140, Brasov), unde va fi amplasata rampa de start a competitiei. Dupa startul festiv sunteti invitati sa participati la superspeciala competitiei. Proba se desfasoara in imediata apropiere a locatiei pe un teren special amenajat. Ajunsi aici nu ramane decat sa va instalati confortabil in locurile indicate de oficiali si sa va bucurati de spectacolul oferit de participantii la acest concurs. Traseul este conceput astfel incat sa puteti urmarii cat mai mult din evolutia concurentilor.

 

Pentru cei inscrisi aceste competitii constituie o adevarata provocare. Concurentii nu efectueaza recunoasteri premergatore rally raid-ului. Traseul va ramane secret pana la inmanarea road book-ului sportivului. Pe baza cartii, sportivii vor folosii semnele si indicatiile puse la dispozitie de organizator, vor apela la cunostiintele de orientare si vor alege calea pe care se vor deplasa fara a omite vreun punct de control. Pentru a participa la rally raid, pe langa o conditie fizica excelenta, ai nevoie de spirit de aventura, de creativitate, de puterea de a duce un lucru la capat, de pasiune si determinare.

 

Traseul concursului are o lungime de 435 km. din care 330 km. vor fi parcursi pe probele speciale. Sportivii vor strabate drumuri de munte, paduri, vaduri de apa si tronsoane de teren accidentat. In zonele agricole, forestiere sau sensibile din punct de vedere al mediului si al sigurantei, este obligatorie respectarea cu strictete a itinerariului conform Road book-ului. Protejarea mediului inconjurator dar si respectarea regulilor de circulatie, pe tronsoanele de legatura dintre probe, sunt obligatorii pentru sportivi.

 

Sportivii care participa la rally-raid sunt oameni pasionati de tehnica, sunt entuziasti indragostiti de natura si de peisajele inedite. Provocarile si incercarile intr-o asemenea competitie nu sunt putine, insa tocmai aceste momente ne fac sa fim mai apropiati, sa ne ajutam chiar daca suntem adversari,” a declarat inaintea concursului pilotul brasovean Leonte Mihai.

 

TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014 este un concurs organizat de Trans Carpatic Club, Dracula Rally-Raid, Arover, cu sprijinul Instituției Prefectului Brașov, al primăriilor Sânpetru, Rupea, Feldioara, Hălchiu și Tărlungeni, al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

 

Parteneri: Hotel restaurant STOP, PRO X, X-1R, Avincis, Balcar, Bus Trade SRL, Ideea One, Auto Friends, Medecon, service auto Friends, Șapte Seri și Autostiri.ro.

 

Regulament Particular AUTO – MOTO TCR 2014