Vectra Racing participă la Raliul Tunisiei

Vineri 30 aprilie, trei din piloţii Vectra Racing: Mani Gyenes, Marcel Butuza şi Alex Gârbacea pornesc către Tunisia unde în perioada 1-7 mai vor concura în cea de a doua etapă a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Considerată a fi una din cele mai puternice echipe private din rally-raidul mondial ,Vectra Racing revine după o absenţă de aproximativ şase luni.

Din păcate, în 2010 nici un membru al echipei nu a putut participa la Dakar şi din acest motiv ultimul raliu internaţional la care echipa a fost prezentă a fost Raliul Marocului (octombrie 2009). În acel raliu, Mani Gyenes a reuşit o performanţă unică în sportul cu motor din România întorcându-se acasă cu victoria la clasa Producţie. În Tunisia, pilotul sătmărean porneşte cu şanse la podiumul categoriei şi atât el cât şi coechipierii săi sunt priviţi ca favoriţi la top 15-le clasamentului general.

Cei trei rideri Vectra Racing vor avea de parcurs în Raliul Tunisiei 1.848 de km, din care 1.331 de km sunt reprezentaţi de probele speciale şi vor avea de luptat cu dunele din sudul Tunisiei. Această zonă va fi extrem de dificilă în acest an, pentru că furtunile de nisip din ultima perioadă au transformat porţiunea în care se concurează în adevărate tranşee printre dune.

Raliul începe pentru Marcel Butuza, Mani Gyenes şi Alex Gârbacea în Tunis, pe 1 mai când au loc verificările tehnice şi administrative, ce vor fi urmate de o specială demonstrativă (are doar 6 km).

În acest an, Vectra Racing va oferi în timpul Raliului Tunisiei suport tehnic pentru un echipaj din România care concurează la categoria auto. Este vorba despre echipajul Eugen Banciu – Gunter Graef.

Pentru a vedea ce îi aşteaptă pe românii care vor concura în cea de a doua etapă a Campionatului Mondial de Rally-Raid accesaţi http://www.rallyraid.tv/

De-a lungul raliului, accesând www.vectraracing.com (începând cu 1 mai) găsiţi informaţii despre aventura africană a piloţilor care fac istroie la fiecare participare în Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Renatta Stepanov

Media Relations Vectra Racing