Hat-trick pentru Jamie Green la Norisring


132000 de fani au urmarit duminica pe circuitul de la Norisring a patra etapa din DTM, etapa castigata de britanicul Jamie Green si in acest an dupa ce tot el s-a impus pe acest circuit atat in 2008 cat si in 2009. Mattias Ekström l-a presat in permanenta pe Green dar fara succes britanicul reusind sa isi pastreze pozitia de lider pilotand fara greseala masina sa Mercedes-Benz specificatie 2008.

Green a declarat la sfarsitul cursei ” Mattias a fost in spatele meu in permanenta si acest lucru nu a fost deloc usor pentru mine. Pe acest circuit sa faci o greseala este foarte usor. Sunt foarte fericit ca am reusit sa ma mentin pe prima pozitie.” 

Ekström a fost usor dezamagit de ratarea victoriei ” Normal ca nu sunt foarte fericit cu locul 2. Am avut impresia ca eram cel mai rapid. Masina a fost perfecta puteam sa mai alerg inca o ora lejer, pneurile au ramas intr-o stare foarte buna, dar Jamie a pilotat fara greseala fapt care i-a asigurat victoria. Acest circuit i se potriveste lui Jamie fapt dovedit si in anii anteriori.”   

Ultimul loc al podiumului a fost completat de Bruno Spengler de la Mercedes- Benz acumuland 32 de puncte in clasamentul general fiind urmat de Jamie Green cu 22 de puncte si de Mattias Ekström cu 21 de puncte.

Ghinionistul etapei Ralf Schumacher plecat din pole position a fost penalizat cu un drive-through pe la boxe pentru start furat, penalizare care i-a adus pozitia 18 in cursa. Cu toate acestea Ralf a reusit sa recupereze pana la final el reusind locul 11.

Timo Scheider a reusit locul 5 dupa Briton Oliver Jarvis ocupantul locului 4 ambii pilotand masini Audi. Gary Paffett castigatorul primei etape de la Hockenheim a reusit clasarea doar pe pozitia a 6-a la volanul Mercedes-Benz-ului sau, el fiind urmat de francezul Alexandre Prémat de la Audi.

Locul 8 i-a revenit ocupantului pozitiei 4 la start, Martin Tomczyk, dupa ce a pierdut 10 locuri la start. Un alt britanic Paul Di Resta a ocupat locul 10 la sfarsitul cursei, dupa ce in primul tur al cursei a fost victima unei coliziuni cu Prémat. David Coulthard doar locul 13 in acesta cursa, urmat de chinezul CongFu Cheng si cele doua doamne din DTM Susie Stoddart si Katherine Legge.

Urmatoarea etapa va avea loc pe circuitul de la Nurburgring pe 8 august 2010.

foto: dtm.com

Comentarii

comentarii