Video interviu Bruno Spengler pentru fanii DTM din Romania

Canadianul in varsta de 28 de ani, Bruno Spengler, este pilotul care a reusit sa aduca prima victorie pentru constructorul BMW revenit dupa o absenta de 20 de ani in DTM.

Bruno si-a inceput cariera in motorsport in anul 1995 in karting atat in Canada cat si in Franta, iar pasul urmator a fost competitia de monoposturi Formula Renault din Franta la care a luat parte in 2001 si 2002. In anul 2003 a semnat un contract cu Mercedes-Benz Motorsport si a alergat in Formula 3 Euroseries in sezoanele 2003 si 2004.

 

Anul 2005 este anul in care Bruno Spengler isi face aparitia in DTM pilotand pentru Mercedes-Benz alaturi de care se claseaza pe locul al 16-lea la finalul sezonului. Progresul sau a fost fantastic dupa sezonul de debut in 2006 canadianul terminand in postura de vice-campion, fapt repetat si in 2007. In 2008 a urmat cea mai joasa clasare pe care avea sa o reuseasca dupa anul de debut, locul 5, pentru ca in 2009 a mai urcat un loc pana in pozitia a patra. 2010-2011 i-au adus locul al treilea consecutiv, insa odata cu revenirea BMW in DTM lucrurile aveau sa se schimbe din 2012.

 

Cu ocazia etapei desfasurata la Munchen in weekend-ul care abia s-a incheiat, am avut ocazia sa stam de vorba cu Bruno si sa aflam cat de mult a insemnat pentru el aceasta victorie cu numarul 50 pentru BMW in DTM si cum va incerca sa isi apere victoria obtinuta anul trecut pe stadionul olimpic din Munchen.

 

 

Bruno a terminat cursa de duminica dedicata pilotilor pe pozitia a treia, iar sambata din cauza lipsei de comunicare dintre echipa si colegul sau Augusto Farfus, cei doi  au pierdut duelul din sfertul de finala dupa ce au fost descalificati pierzand predarea de stafeta care se facea prin intrarea la boxe, Farfus ratand acest lucru, oprindu-se astfel in sferturile de finala.   

One thought on “Video interviu Bruno Spengler pentru fanii DTM din Romania”

Comments are closed.