Mercedes-Benz triumfa la Hockenheim

Gary Paffett

Gary Paffett campionul DTM din 2005 a reusit sa se impuna la Hockenheimring si s-a aflat la conducerea quartetului Mercedes-Benz care a monopolizat primele patru pozitii ale podiumului.

Vremea buna a tinut cu fanii, acestia fiind prezenti in numar de 78000 in cursa de debut a campionatului german de turisme, iar pilotii nu i-au dezamagit si inca de la start au oferit o cursa palpitanta presarata cu mici incidente din fericire nimic serios.

Batalia a inceput inca de la start cand in momentul stingerii celor cinci lumini rosii Gary Paffett (Mercedes-Benz) plecat din pole position si germanul Martin Tomczyk (Audi) au avut o frumoasa batalie pentru pozitia de lider, Tomczyk reusind sa se impuna, dar din neferire pentru el reusita nu i-a folosit decat pana in turul 11 cand a suferit o pana la roata spate stanga. Acesta a reusit sa duca masina pana la boxe, dar in turul 32 a trebuit sa se retraga definitiv din cauza avariilor suferite la masina din cauza acestei pene. Gary Paffett a preluat conducerea dupa problemele lui Tomczyk si a dominat cursa pana la sfarsit.

Este clar ca nu a fost weekend-ul celor de la Audi, dupa problemele lui Tomczyk, Mattias Ekström campion DTM in 2004 si 2007 plecat din pozitia a 5a de pe grila de start a reusit sa urce pana in pozitia secunda, dar a intrat cu o tura mai devreme decat trebuia la standuri si a trebuit sa repete intrarea la boxe pierzand secunde pretioase si pozitia in cursa. Timo Scheider campionul en-titre a reusit clasarea abia pe locul 7 la sfarsitul cursei.

David Coulthard

Fostii piloti din F1 Ralf Schumacher si David Coulthard s-au clasat pe pozitiile 9 respectiv 12, Ralf Schumacher a ratat la mustata intrarea in puncte, iar Coulthard a reusit sa urce 5 pozitii in cursa la prima participare in DTM.

Norbert Haug directorul Mercedes-Benz motorsport a declarat: “Bineinteles ca a fost un start de vis in noul sezon, mai bine de atat nu se putea. Obiectivul pilotilor in cursa a fost sa mentina pneurile cat mai bune si asta a fost cheia succesului. David Coulthard a evoluat mult mai bine decat in calificari si cu siguranta se va acomoda. Ekström putea sa castige, dar a intrat prea devreme la boxe.”

Dr. Wolfgang Ullrich director Audi motorsport: “O mare dezamagire pentru noi in acest weekend. Nu am reusit sa conservam pneurile si asta ne-a costat.  Tomczyk nu a avut nicio problema cu pneurile tot weekend-ul si cu toate acestea a fost primul care a suferit pana, va trebui sa investigam foarte atent aceasta problema. A fost o cursa frumoasa si deschisa intre masinile noi si vechi. Sper ca si in cursele ce vor urma sa vedem o astfel de batalie. Molina a reusit sa ia un punct la prima lui participare in DTM si a facut o treaba excelenta.”

Urmatoarea etapa va avea loc pe 23 mai 2010 pe circuitul de la Valencia.

foto: dtm.com