Noi piloti in tabara BMW pentru DTM

Maxime Martin si António Félix da Costa sunt cei doi noi piloti care isi fac aparitia in sezonul DTM 2014 in echipa BMW Motorsport. Belgianul in varsta de 27 de ani, Maxime Martin, a participat in competitii precum Blancpain Endurance Series, ALMS (American Le Mans Series) Nürburgring 24H si a fost totodata pilot de teste si dezvoltare pentru BMW in DTM. “Inca de la inceput mi-am propus ca anul care l-am petrecut ca pilot de teste si dezvoltare sa ma aduca in prim plan pentru un loc in DTM. Sunt foarte mandru ca am reusit acest lucru. Trebuie sa multumesc celor de la BMW Motorsport pentru un an plin de informatie si pentru faptul ca mi-au acordat incredere. Voi face tot ce imi va sta in putinta sa am succes in DTM.” declara Martin.

Maxime Martin

Pentru Félix da Costa, portughezul in varsta de 22 de ani, lucrurile stau cu totul altfel. EL vine cu o experienta din cursele de monoposturi precum Formula 3 Euro Series, Formula Renault 3.5 Series si GP3 Championship. “Este o onoare pentru mine sa pilotez pentru un constructor atat de important precum BMW. Sa trec de la monoposturi la turisme este o experienta noua, dar masinile sunt incredibil de pilotat. DTM este o competitie de top si abia astept sa iau startul.” declara Félix da Costa.

António Félix da Costa

Prezenta celor doi noi piloti in cadrul echipei BMW Motorsport pentru DTM a fost posibila prin parasirea acestei competitii de catre Andy Priaulx si Dirk Werner. Cei doi raman in cadrul echipei BMW, Andy urmand sa ia startul in nou infiintatul United SportsCar Championship (USCC) pe continentul Nord American, cu echipa BMW Team RLL. “DTM a fost o experienta fantastica pentru mine. Am avut cateva momente foarte frumoase insa mi-a lipsit prezenta pe podium. Acest lucru sunt determinat sa il obtin in mod regulat alaturi de cei de la BMW Team RLL in USCC.” concluziona Priaulx.

Andy Priaulx

Werner va fi varful de lance al programului de anduranta al celor de la BMW Motorsport si va pilota noul Z4 GT3. “Am avut doi ani minunati alaturi de ceide la BMW Team Schnitzer si imi voi aminti cu placere de ei. Sunt dezamagit ca nu voi mai pilota in DTM, dar este frumos ca raman in famila celor de la BMW.” spunea Werner.

Dirk Werner

Un alt veteran al turismelor din familia BMW, Tom Coronel, a fost recompensat cu un test la volanul modelului M3 DTM, olandezul in varsta de 41 de ani castigand BMW Sports Trophy dedicat pilotilor privati BMW. Odata cu trofeul Coronel a primit si un cec in valoare de 30.000 Euro.