Citroën Racing a anuntat oficial pilotii pentru WRC 2014

Echipajele Kris Meeke/Paul Nagle si Mads Østberg/Jonas Andersson vor fi cele care se vor afla la comenzile modelului DS3 WRC in sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri – WRC. Cu un program redus,  Khalid Al Qassimi va participa si el cu modelul DS3 WRC in patru runde ale campionatului, in Suedia, Portugalia, Italia si Spania.

Khalid Al Qassimi
Khalid Al Qassimi

Campionul IRC din 2009, nord-irlandezul Kris Meeke, spunea: “Este o oportunitate incredibila. In ultimii ani am fost aproape de cei de la Citroën si sunt foarte norocos ca voi putea lucra cu o echipa care atat de multa experienta in raliuri. Am parcurs doar 10 raliuri cu un model WRC si chiar daca am potential tot mai trebuie sa acumulez experienta. DS3 WRC este o masina teribila si cunostintele echipei ma vor ajuta sa imi imbunatatesc pilotajul la volanul ei. Stiu ca trebuie sa fiu rabdator in prima jumatate a sezonului si sa invat toate raliurile la care nu am luat startul.”    

Kris Meeke
Kris Meeke

De cealalta parte Mads Østberg are o vasta experienta in WRC participand in 65 de etape reusind sa si urce pe podium de sapte ori, prima victorie fiind in Raliul Portugaliei din 2012. “Sunt foarte bucuros si mandru ca ma alatur echipei Citroën Racing. Am muncit foarte mult sa obtinem un loc intr-o echipa de uzina si dupa atatia ani in care i-am urmarit pe cei de la Citroën castigand, este un vis devenit realitate faptul ca fac parte din aceasta echipa.Chiar daca nu cunosc echipa si masina vreau sa obtin rezultate bune si chiar cateva victorii. Am aratat mereu ca pot fi rapid si chiar daca nivelul WRC este foarte ridicat dar vreau sa fiu competitiv.” incheia norvegianul in varsta de 26 de ani.