Muller si Priaulx castigatorii de la Brands Hatch

Ocupantul primei pozitii a clasamentului general Yvan Muller, si-a adjudecat victoria in prima cursa de la Brands Hatch marindu-si astfel avansul in fata urmaritorului sau principal Gabriele Tarquini, care nu a reusit decat locul 4 ratand podiumul la limita. Podiumul a fost completat de Rob Huff coechiperul lui Muller la Chevrolet si localnicul Colin Turkington pe un BMW 320 SI. Cea mai spectaculoasa evolutie a fost cea a britanicului Andy Priaulx care plecat din pozitia a 16-a a reusit locul 8 la final, plecand astfel de pe prima pozitie in cursa a doua. Nu a lipsit nici Safety Car-ul care si-a facut aparitia, dupa ce brazilianul Bueno a abandonat in urma izbucnirii unui incediu la motorul Chevroletului Cruze pilotat de acesta.

Cursa a doua a fost castigata de Andy Priaulx plecat din pole position, iar Colin Turkington a reusit locul 2 incheind astfel un weekend foarte bun acasa. Gabriele Tarquini a reusit sa prinda ultima treapta a podiumului, iar Tom Coronel a reusit sa faca fata atacurilor francezului Yvan Muller care au terminat pe pozitiile 4 respectiv 5. Locul 6 i-a revenit lui Rob Huff, urmat de maghiarul Michelisz care continua seria prestatiilor bune si care conduce in campionatul pilotilor independenti.

O surpriza placuta in acest weekend a fost aparitia unui Volvo C30 pilotat de Robert Dahlgren, reprezentand una din cele doua aparitii din acest sezon a echipei Volvo Olsbergs Green Racing.

Clasamentul general se prezinta asfel

1. Yvan Muller – 199 pct

2. Gabriele Tarquini – 176pct     

3. Andy Priaulx – 148 pct

4. Robert Huff – 130 pct

5. Tiago Monteiro – 103 pct

6. Tom Coronel – 100 pct

7. Augusto Farfus – 87 pct

8. Alain Menu – 86 pct

9. Norbert Michelisz – 42 pct

10. Fredy Barth – 41 pct

Urmatoarea etapa avea avea loc la Brno pe 1 august.