Tarquini si Monteiro, pilotii Honda in WTCC


Gabriele Tarquini si Tiago Monteiro au semnat ieri, 18 iulie, contractele prin care cei doi vor deveni pilotii oficiali ai constructorului Honda in WTCC. Incepand cu 2013 Honda va alinia la startul competitiei, doua masini prin intermediul echipei Honda Racing Team JAS. Compania italiana JAS Motorsport vechiul partener de curse al celor de la Honda dezvolta in prezent modelul european Civic pentru WTCC, iar Honda Racing & Development au pregatit un motor absolut nou, de 1.6l turbo, la centrul de dezvoltare de la Tochigi din Japonia.  

Portughezul Tiago Monteiro va fi primul pilot care va lua startul in WTCC incepand cu acest an la volanul masinii Honda Civic spre finalul sezonului in rundele de la Suzuka, Shanghai si Macao. Gabriele Tarquini, care a mai alergat pentru cei de la JAS Motorsport intre anii 1997 si 2001 in BTCC si ETCC, va lucra la partea de dezvoltare a masinii, urmand ca din 2013 sa inceapa sezonul de curse. “Sunt foarte mandru ca cei de la Honda m-au chemat din nou alaturi de ei pentru un nou restart. Am fost prima lor alegere de la inceput si am lucrat indeaproape la pasii necesari pentru a pune programul pe picioare. Honda este un brand foarte important in industria auto precum si in motorsport. Echipa este foarte profesionista si ii cunosc deja pe toti foarte bine din anii precedenti in care am fost alaturi de ei. Cred ca avem tot ce ne trebuie ca sa fim competitivi chiar de la inceput.” erau gandurile lui Gabriele despre noua s-a echipa.   

 

Colegul sau Tiago Monteiro se arata si el incantat de noua oportunitate: “In aceste timpuri dificile in motorsport, nu sunt multi constructori gata sa porneasca noi programe in motorsport. Stiu ca vor face totul foarte profesionist si acest lucru ma va ambitiona si mai mult. Sunt foarte fericit ca voi face echipa din nou cu Gabriele, care m-a ajutat foarte mult si cand am venit alaturi de cei de la SEAT si ne intelegem foarte bine. El va fi implicat mai mult la inceput in dezvoltarea masinii datorita vastei sale experiente, iar eu voi fi cel care va pilota masina pentru prima oara la Suzuka. Inainte voi efectua si o sesiune de teste in Japonia.”

 

 

Comentarii

comentarii