Cateva ganduri ale pilotilor inainte de Raliul Sibiului

Intrebari pentru Mathieu Arzeno

Ai mai concurat in IRC cu Peugeot 207 Super 2000 de doua ori pana acum, dar niciodata pe macadam. Cum te-ai pregatit pentru acest raliu?

 

MA: „Este o premiera pentru noi si suntem fericiti ca suntem aici la Raliul Sibiului. Am simtit foarte bine masina la shakedown si abia astept sa iau startul aici.”

 

Care este obiectivul tau pentru acest eveniment?

 

MA: „Obiectivul meu este sa termin raliul fara sa faca nicio greseala. Daca se intampla asta, atunci totul este posibil.”

 

La start se afla si François Delecour, un celebru pilot francez. I-ai cerut sfatul pentru aceasta etapa?

 

MA: „Este o legenda in Franta si eu aveam sase ani cand il urmaream la televizor. Este un pilot foarte bun si sunt fericit ca pot pilota in acelasi raliu cu el.”

 

Intrebari pentru Harry Hunt

 

Ai spus ca esti foarte increzator inaintea acestui eveniment. De ce?

 

HH: „Sunt increzator in general pentru ca macadamul este suprafata mea preferata, deci este normal sa fiu increzator inaintea unei astfel de etape.  De asemenea sa vin aici dupa victoria din San Marino imi da o foarte mare incredere. Dupa recunoasteri mi-am dat seama ca suprafata este foarte dura decat am crezut asa ca nu stiu ce sa spun. Important este sa ajungem la sosire.”

 

Un rezultat bun inseamna automat ca iti vei mari avansul in IRC 2WD Cup, unde ai mai castigat titlul in 2010. Un al doilea titlu te va face sa te gandesti la o masina 4×4 pentru sezonul 2013?

 

HH: „Poate, dar mai sunt inca cinci raliuri in campionat si se pot intampla multe. Nu m-am gandit la asta inca, dar poate, de ce nu. Sa speram.”

 

In afara raliului, un eveniment important se va intampla la Londra, acasa la tine. Esti fan al Jocurilor Olimpice? Ce sport urmaresti?

 

HH: „Olimpiada este ceva senzational si ma bucur ca se va organiza la Londra. Va fi foarte aglomerat probabil, dar toti londonezii sunt incantati si e bine ca se intampla asa ceva. Ma voi uita cel mai mult la fotbal si poate putin atletism si volei pe plaja.”

 

Intrebari pentru Andreas Mikkelsen

Ai fost foarte aproape sa castigi in San Marino. Cat de determinat esti sa castigi in acest weekend la Sibiu?

 

AM: „Obiectivul meu si al echipei este sa castigam raliul. Nu este un raliu in care sa mergi la maximum. Sa castigi trebuie sa supravietuiesti pe probe. Unele dintre ele sunt cele mai dure pe care le-am vazut.”

Dupa recunoasteri, care este parerea ta despre raliu si cum il vei aborda?

 

AM: „Asa cum am spuns nu e nevoie sa mergi la limita, ci mai degraba sa faci o cursa inteligenta. Ca sa castigi trebuie sa pastrezi masina intacta si sa nu faci pana.”

 

Cine crezi ca va fi cel mai mare rival al tau aici?

 

AM: „Sunt cativa piloti buni, dar am vazut ca François Delecour a spus ca vrea sa castige, deci va trebui sa ma lupt cu el.

 

Cum se simte ŠKODA Fabia Super 2000 pe care o pilotezi in IRC in comparatie cu cea din WRC si care sunt planurile tale pentru anul viitor?

 

AM: „Pentru mine este, mai mult sau mai putin, la fel. In WRC folosim un tip diferit de combustibil, deci masina este mai lenesa si avem suspensii si amortizoare diferite, Reiger in IRC si Sachs in WRC. Diferentele nu sunt insa asa de mari si nu pot sa spun ce masina este mai rapida. In ceea ce priveste anul viitor, nimic nu este sigur. Am o relatie buna cu ŠKODA UK Motorsport anul acesta si castigarea titlului este principalul obiectiv. Nu e un secret ca anul viitor vreau sa merg in Campionatul Mondial, dar nimic nu e sigur. Am un program cu Volkswagen anul acesta si daca merge bine atunci exista cateva posibilitati.

 

Intrebari pentru Marco Tempestini

Pentru cei care ti-au urmarit cariera ai fost asociat cu Italia, dar acum ai legaturi foarte puternice cu Romania. Cum s-a intamplat asta?

 

MT: „De sase ani concurez cu licenta din Romania. In 2002 am pus capat carierei mele in Italia si am participat in curse de off-road. In 2006 am concurat prima oara cu o licenta din Romania si in acest moment ma simt ca si cand as fi un pilot roman.”

 

Ai trecut de la Subaru Impreza R4 STI pe ŠKODA Fabia Super 2000 pentru acest raliu. Crezi ca poti sa-ti aperi victoria de anul trecut?

 

MT: „Poate in campionatul national, acesta e obiectivul meu, dar la general nu cred ca este posibil. Particip pentru a saptea oara la raliu si de doua ori am pierdut cand ma aflam la conducere. Anul trecut am castigat dupa ce am zis ca nu mai pot invinge dupa ce am pierdut 50 de secunde. E greu sa castigi la Sibiu, dar obiectivul meu este sa castig in Campionatul National si sa fiu cat mai aproape de cei din IRC.”

 

Vor fi doi Tempestini pe lista de start. Cum e Simone ca pilot, si ce faci tu ca sa-l ajuti?

 

MT: ‚Este fiul meu si inca nu a implinit 18 ani. Este un mare fan al lui Andreas si a inceput tot la varsta de 14 ani. Vom vedea. Este implicat in raliuri, dar trebuie sa continue scoala. Pentru ca este bun la scoala poate sa piloteze, daca nu e bun, nu mai poate!”