Tarquini va pleca din pole position la Zolder

Gabriele Tarquini a reusit cel de-al doilea pole position din acest an, dupa ce ploaia si-a facut aparitia pe finalul celei de-a doua sesiuni de calificari in care participa primii 10 clasati in prima mansa a calificarilor. Decizia celor de la BMW de a astepta pana spre sfarsitul sesiunii de calificare i-a costat scump, astfel cei doi piloti Prialux si Farfus de la echipa RBM BMW vazandu-se nevoiti sa ia startul din pozitiile 9 si 10 de pe grila de start avand mai multe sanse pentru primele pozitii de start din mansa a doua. 

Surpriza calificarilor a fost locul 6 obtinut de maghiarul Norbert Michelisz de la echipa  Zengo-Dension cu un timp de 1:39.072, el aflandu-se la primul sezon in WTCC.

Din prima linie de start vor pleca Seat-urile Leon diesel pilotate de Gabriele Tarquini si Jordi  Gené, ei fiind urmati in lina a doua de Chevrolet-urile Cruze pilotate de Alain Menu si Yvan Muller, apoi linia a treia Rob Huff (Chevrolet) si Norbert Michelisz (Seat), linia a patra Freddy Barth (Seat) si Tiago Monteiro (Seat) si linia a cincea ghinionistii de la BMw Andy Prialux si Augusto Farfus.

Prima cursa va incepe in jurul orei 13.45 ora Romaniei si va putea fi urmarita in direct pe Eurosport.

foto: fiawtcc.com