Victorie pentru Gene in prima cursa de la Zolder

Plecat din pozitia a doua de pe grila de start Jordi Gene a reusit sa castige prima cursa desfasurata pe circuitul de la Zolder din Belgia si totodata prima victorie in acest sezon. Aflat la volanul Seat-ului sau diesel Gene a reusit dupa o cursa solitara sa se impuna detasat in runda 7 din WTCC pe circuitul de la Zolder, el totusi a trecut prin momente tensionate fiind suspectat de start anticipat. Tarquini a fost mai lent fata de coechipierul sau insa a reusit o clasare pe locul 2 in fata rivalului sau principal Yvan Muller pe Chevrolet care a reusit locul 3, Tarquini recuperand astfel 6 puncte in clasamentul general fata de Muller. 

Alain Menu l-a urmat pe Muller pe un loc 4 insa Menu a fost vizibil mai rapid in cursa decat Muller insa nu a reusit depasirea. Cu toate acestea Chevrolet-urile nu au putut tine pasul cu ritmul impus de Seat-urile Leon.

Andy Priaulx a reusit o clasare pe locul 8 si astfel va pleca din prima pozitie de pe grila de start in cursa a doua, insa coechipierul sau Augusto Farfus nu a reusit sa se pozitioneze intre primii 8 piloti sansele unei pozitii bune in a doua cursa fiind spulberate. 

Maghiarul Norbert Michelisz a reusit o clasare pe locul 7 fiind depasit de mai experimentatul Tiago Monteiro plecat din pozitia a 8-a, insa maghiarul a reusit victorie in clasamentul debutantilor.   

In cursa a doua ordinea de start va fi Andy Priaulx, Norbet Michelisz, in linia a doua Rob Huff si Tiago Moneteiro, Alain Menu si Yvan Muller linia Chevrolet si linia a patra Gabriele Tarquini si Jordi Gene.