WTCC Chevrolet testeaza noul motor 1.6 turbo

Rundele 17 si 18 vor avea loc duminica 19 septembrie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia. Cu doar 3 etape ramase de desfasurat pana la sfarsitul campionatului cei de la Chevrolet deja se pregatesc pentru sezonul viitor, sezon ce anunta multe schimbari in special trecerea la motoarele de 1.6l turbo.

Chevrolet a acordat o mare atentie dezvoltarii noului motor, si impreuna cu cei de la RML unii dintre cei mai buni specialisti din lume in prepararea turismelor de circuit, lucreaza intens la pregatirea Chevroletului Cruze pentru sezonul din 2011. Astfel dupa testele pe dyno ale motorului, Chevrolet va testa pe circuitul de la Valencia noul motor de 1.6l.

Arnaud Martin inginerul sef declara “Am pornit proiectul pentru noul motor de la o foaie alba de hartie in cea de-a doua saptamana din ianuarie anul aceasta, iar motorul a fost testat pentru prima oara la inceputul acestei luni, au fost 8 luni de munca asidua. Parametrii impusi de FIA sunt foarte restrictivi, in special pe partea de fiabilitate; pricipala provocare pentru noi fiind obtinerea unei performante mai bune a noului motor fata de cel actual de 2.0 aspirat si in acelasi timp asigurarea fiabilitatii conform noilor reglemantari (o singura schimbare a motorului in 2011 si nicio schimbare in 2012). In acest moment motorul a fost testat 15 ore pe dyno pentru calibrare si diverse harti, dar am facut si teste la putere maxima totul functionand bine asa cum ne-am asteptat. Urmeaza sa testam motorul si pe masina. In general acest lucru dureaza cam doua luni sa treci de la dyno pe pista , dar in cazul nostru vorbim de doar doua saptamani, asa ca putem spune ca vom stabili un nou record.”   

Acest nou motor a fost proiectat si construit de la zero de cei de la Chevrolet si RML.

foto: Chevrolet Europe