Dan Gîrtofan luptă pentru titlul național

„Vreau să fac spectacol și să obțin un rezultat bun”

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu (Subaru N15) va lua startul, în weekend, la Raliul Aradului, etapa a 7-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2010, care se va desfășura pe macadam. După locul 2 obținut pe teren propriu, la Raliul Țara Bârsei Dunlop – Seat, „Giri” și Miță vor să continuie pe aceeași linie și să se apropie și mai mult de primul loc pe podium. Am găsit la Arad un traseu foarte frumos. Prima probă chiar seamănă foarte mult cu cele din Japonia, îngustă și cu vegetație pe margine, dar și foarte tehnică. Următoarele două sunt un pic de viteză. A doua specială are o configurație în genul celor din Finlanda, cu viraje de viteză pe cocoașă, iar a treia este o probă de foarte mare viteză. Asta din bucla celor trei probe noi. În ceea ce le privește pe cele două speciale vechi, ele sunt foarte bune, sunt bine reparate, pietrișul s-a mai tasat, astfel că oferă condiții de drum foarte bune. Sperăm să nu avem parte de nicio problemă și să obținem un rezultat bun, care să ne mențină în lupta pentru primul loc”, a declarat Dan Gîrtofan.

„Giri” este conștient că va fi o luptă „la baionetă” la Arad între primii 4 clasați (el, Gergo Szabo, Bogdan Marișca și Vali Porcișteanu) pentru titlul național, mai ales că în afară de cursa bănățeană mai este doar o etapă din calendarul lui 2010, la Iași. Va fi o luptă interesantă pentru titlu și podium. Sigur, există o presiune, dar care este pe toți cei patru care sunt în dispută pentru primele locuri. Toți avem șanse matematice de a ocupa un loc din cele trei care se premiază. Pentru mine nu pot să spun că e o presiune mare, pentru că eu vreau să merg să fac spectacol, să mă simt bine, să dau tot ce am mai bun și să obțin rezultatul pe care mi l-am propus”, a mai adăugat Dan Gîrtofan.  

Echipajul Dan Gîrtofan/Miță Lăzărescu dorește să mulțumească partenerilor Alexandrion Grup România, BKP, Mobil 1 prin Lubexpert, Complexul Valea cu Flori, Aro Palace, Auto Kino Brașov – dealer Subaru și www.giri-rs.ro pentru sprijinul necondiționat acordat.

Bogdan Popescu

foto: Cătălin Stoia simcat.ro