Trei intrebari pentru Mikko Hirvonen

Care sunt impresiile dupa primele teste cu modelul Citroën DS3 WRC pe gheata?

 

A fost grozav sa conduc in aceste conditii care mie personal imi plac foarte mult. Spre deosebire de Monte Carlo, unde conditiile de aderenta se schimbau tot timpul, gheata ofera un nivel constant de aderenta. Dupa primii kilometri nu am fost foarte convins, dar impreuna cu inginerii echipei am reusit sa gasim cele mai bune setari pentru conditiile tipice din Suedia si Norvegia. La final am fost foarte multumit de rezultat si cred ca suntem pregatiti pentru aceasta etapa!

 

 

Crezi ca poti obtine o a treia victorie consecutiva in Suedia?

 

In primul rand cred ca avem o masina cu care se poate castiga, dar chiar daca am avut rezultate foarte bune in acest raliu in ultimii patru ani, sunt convins ca nu va fi deloc usor. Am muncit mult in aceste teste, dar modelul Citroën DS3 WRC este inca o masina noua pentru mine. Nu stiu care va fi nivelul meu de incredere in masina pe probele speciale, dar, da, cred ca am o sansa de a castiga aici.”

 

 

Ai concurat deja la Raliul Finnskog in Norvegia. Care a fost scopul acestei participari?

 

Raliul Suediei este o etapa foarte importanta pentru mine si Jarmo. Dorim sa ne crestem sansele de a obtine cel mai bun rezultat posibil pe suprafata noastra preferata. Am testat mult, dar sunt diferente mari intre o sesiune de teste si cele dintr-o etapa. Raliul Finnskog a fost un test util de acomodare cu noua noastra masina in conditii similare cu cele din Raliul Suediei.”