Raliul Monte-Carlo 2015 – VW acapareaza podiumul in ziua secunda

Trei probe speciale care urmau sa fie parcurse de cate doua ori in doua bucle, urmau sa rezerve pilotilor aproximativ 134 km de concurs, in cea de-a doua zi a Raliului Monte-Carlo. 

Rally Monte Carlo 2015

 

Startul zilei secunde a adus in prim plan duelul dintre cei doi “Seb”, Ogier si Loeb, iar la finalul primei bucle Ogier reusea sa micsoreze ecartul fata de Loeb la doar 3s. Noroiul si temperaturile peste zero grade au facut ca trecerea a doua pe cele trei probe speciale sa devina mai dificila pentru concurentii care luau startul mai spre coada plutonului. Ogier reusea in speciala cu numarul cinci  a zilei sa preia conducerea clasamentului general, iar Loeb se vedea nevoit sa joace totul pe cartea atacului. Din pacate acest lucru l-a costat avarierea rotii spate stanga si in final abandonul, el nereusind sa ajunga in parcul de service. Datorita regulii Rally2, disponibila in acest an la Monte-Carlo, el va putea relua startul astazi cu o penalizare de 7 minute.

Rally Monte Carlo 2015

Noul lider al raliului, Sebastien Ogier, declara la finalul zilei: “A fost o zi grea in conditii extrem de dificile. Trebuie sa multumesc spionilor mei care au facut o treaba excelenta si mi-au indicat punctele cu gheata. Duelul cu Loeb nu a fost excitant doar pentru fani ci si pentru mine si Julien. In timp ce el avea avantajul pe o proba noi reuseam sa recuperam pe urmatoarea. Am reusit sa imi pastrez calmul in ciuda ecartului mare de la inceput si cand am trecut la conducere in penultima proba a zilei am putut sa imi trag rasuflarea. Accidentul lui Loeb din ultima proba este o pierdere pentru multi dintre fanii raliurilor, iar duelul nostru pentru victorie s-a incheiat. Cu toate acestea ne asteapta doua zile nu tocmai usoare datorita conditiilor dificile. Sper sa pot rasplati fanii pentru suportul si increderea pe care mi-au acordat-o la raliul meu de casa.”     

WRC  RALLYE MONTE CARLO 2015  - PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL 04 Citroen Total Abu Dhabi WRT, Loeb Sebastien, Elena Daniel, DS 3 WRC, Action

Sebastien Loeb explica: “Trebuia sa tragem! Datorita conditiilor, trebuia sa fortam pentru a nu pierde mult timp. Am franat mult prea devreme, pe o portiune de gheata. Masina a alunecat larg si am lovit un bolovan care a avariat suspensia stanga spate. Trebuia sa fim rapizi pentru ca suprafata traseului se schimba foarte repede si acest lucru nu ne avantaja.Suprafata devenea foarte murdara si trebuia sa pastram contactul. Dar nu fortam foarte mult. Nu e ca si cum ne-am asumat riscuri majore, cand am iesit afara. 

WRC  RALLYE MONTE CARLO 2015  - PHOTO : CITROEN RACING/AUSTRAL Loeb Sebastien, Citroen Total Abu Dhabi WRT, DS 3 WRC, Ambiance

Omul zilei putem spune ca a fost Robert Kubica care a reusit trei victorii de speciala, dar polonezul a cazut si el victima specialei 8. Kris Meeke nu a scapat nici el de PS8 dupa ce a fost furat de interiorul unui viraj rapid de stanga, pierzand controlul masinii care a dus la avarierea suspensiei si a abandonului.     

 

Cei de la Hyundai continua sa mizeze pe cartea prudentei si astfel au parcurs cele sase probe speciale de vineri fara probleme, Neuville si Sordo reusind sa-si imbunatateasca evolutia pe fiecare proba.

Neuville MC 2015

Clasament dupa ziua a doua:

1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:52:07.4
2. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:45.4
3. Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Volkswagen Polo R WRC) +2:34.8
4. Ott Tanak / Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:44.4
5. Mads Østberg / Jonas Andersson (DS 3 WRC) +3:02.9
6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:15.2
7. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:29.9
8. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 WRC) +4:03.0
9. Martin Prokop / Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:59.6
10. Henning Solberg / Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC) +6:38.9