Abarth planuieste sa revina in WRC

Conform presei din Italia, Abarth ( detinuta de Grupul FIAT) planuieste o reintoarcere pe scena raliurilor la cel mai inalt nivel alaturi de viitorul model Grande Punto pentru anul 2013 sau 2014.

 

Cei de la Abarth au concurat in Challengerul Intercontinental de Raliuri ( IRC ) ca echipa de uzina in perioada 2007-2008 iar in 2009 au avut un program redus. Printre piloti s-au aflat Anton Alen, Giandomenico Basso si Andrea Navarra, toti obtinand victorii la bordul lui Grande Punto S2000, insa cand masina nu a mai fost competitiva, FIAT si-a retras echipa de uzina inaintea sezonului 2010.

 

 

Noul Punto va fi lansat in 2013, asa ca d-abia in acest an am putea spera la o revenire a celor de la Abarth pe scena WRC, italienii fiind absenti inca din anii `80 de pe vremea legendarului 131 Mirafiori. Actualul Grande Punto, desenat de Giugiaro, a fost lansat in 2005 si a fost prima masina omologata la clasa S2000 inca din 2006. Abarth a fost intotdeauna mana forte a celor de la FIAT, concentrandu-se si pe latura sporturilor cu motor, in prezent avand sediul in fosta fabrica FIAT amplasata in districtul Mirafiori din Torino. 

 
 

One thought on “Abarth planuieste sa revina in WRC”

Comments are closed.