Acum doua zile va spuneam despre problemele pe care le are firma care asigura cronometrarea si monitorizarea prin GPS a concurentilor din WRC. Cei de la Stage One Tehnology fac acest lucru de 10 ani, ei avand un contract incheiat cu North One Sport, fostul promoter al WRC. Cum dealul acestora a fost reziliat de catre FIA iar echipamentele de cronometrare le apartin, avocatii North One Sport i-au notificat pe cei de la S1T sa inapoieze tot echipamentul pentru a fi scutiti de un eventual proces.
Din pacate S1T si NOS nu au ajuns la un acord, asa ca primii au fost nevoiti sa se intoarca din drumul spre Monte Carlo. Probabil cronometrarea si monitorizarea prin GPS a masinilor se va face cu echipamentele organizatorilor, cei de la Automobile Club de Monaco apeland la aceasta metoda in ultimii 3 ani cand etapa lor a facut parte din calendarul IRC.
Totusi, pe langa toate aceste probleme, vestile bune incep sa vina si dinspre WRC. Se pare ca aseara FIA a semnat un contract cu o durata de trei ani de zile cu Eurosport Events, care ar urma sa asigure producerea materialelor video si sa se ocupe de promovarea Campionatului Mondial de Raliuri. Un anunt oficial este asteptat in cursul zilei de astazi, zvonurile indicand faptul ca si Raliul Monte Carlo face parte din aceasta intelegere. Pentru ca au mai ramas doar 6 zile pana la startul competitiei nu trebuie sa va asteptati la minuni din partea celor de la Eurosport Events care-l au in frunte pe fostul copilot Marcelo Lotti.
Aseara, FIA a publicat un comunicat de presa prin care se subliniaza importanta recunoasterii sale de catre Comitetul Olimpic International. Sa nu va asteptati acum ca la urmatoarea Olimpiada sa-i vedeti pe Loeb si restul prezenti. Momentan aceasta recunoastere este una provizorie pentru o perioada de doi ani, urmand ca FIA sa mai desfasoare niste activitati pentru o recunoastere permanenta.
Aceasta recunoastere mai inseamna pentru FIA si alinierea la unele cerinte ale Comitetului Olimpic International, precum integritatea, transparenta si responsabilitatea. Aceaste lucruri trebuiesc demonstrate nu doar declarate prin intermediul unor comunicate de presa. De exemplu, presa are acces de prin anii 1940 la toate intalnirile Congresului American si de prin anii 1980 la toate adunarile Parlamentului Angliei, insa nu si la intrevederile pe care le au cei de la FIA, unde, intotdeauna, accesul ziaristilor si al camerelor de filmat a fost strict interzis.
In Romania ni s-a permis accesul la adunarea generala a FRAS din 2011 cand au avut loc alegerile generale. In 2012, pe 11 februarie va avea din nou loc adunarea FRAS unde vom fi prezenti ca anul trecut, aceasta deschidere a forului national fiind una salutara.