CITROËN DS3 R3 SE PREGATESTE PENTRU UN NOU ROL PRINCIPAL

Dupa un debut remarcabil in Irlanda de Nord, unde modelul Citroën DS3 R3 a castigat grupa R si a reusit un fantastic loc cinci in clasamentul general in Raliul Ulster, masina are acum o noua misiune. De aceasta data, echipajul format din Kris Meeke si Paul Nagle va incerca sa cucereasca Franta, in acest weekend, cand va lua startul in editia cu numarul 62 a Raliului Mont Blanc, a cincea etapa din Campionatul Francez de Raliuri.

Cu toti ochii atintiti asupra noului model Citroën, Kris Meeke, campionul din Intercontinental Rally Challenge din 2009, va avea de parcurs 14 probe speciale, intr-o zona de munte, cu o lungime totala de 206 kilometri. Raliul Mont Blanc este caracterizat de probe speciale in urcarare si coborare, care-ti taie respiratia, aflate in inima statiunii montane de la Morzine, renumita pentru partiile de schi, dar si pentru peisajele de tara cu lacuri, paduri si varfuri de munte majestuoase. Raliul este unul cunoscut ca fiind foarte dur pentru masini, in special pentru frane, si este complet diferit de etapa de la Ulster, raliul in care si-a facut debutul modelul DS3 R3. Conditiile meteo variabile si temperaturile oscilante vor fi un factor cheie in deznodamantul final al etapei programate in acest weekend. Modelul Citroën DS3 R3 va trebui sa faca fata unei noi provocari, intr-un raliu tehnic si solicitant, cu un traseu dificil si intr-o companie extrem de competitiva.

La cea de-a doua sa prezenta pe probele speciale, DS3 R3 va trebui sa se adapteze unei suprafete diferite fata de cea din Irlanda. Trecem acum la nivelul urmator unde vom concura impotriva celor mai buni piloti din Franta. Cei 10.000 kilometri parcursi in teste au demonstrat ca masina este competitiva pe orice suprafata, dar nimic nu se poate compara totusi cu lupta dintr-un raliu unde putem vedea cu adevarat ce poate masina noastra. Kris Meeke, care a concurat aici si anul trecut si cunoaste acest raliu, se va folosi de toata experienta sa pentru a ajusta setarea masinii pe tot parcursul acestei etape”, a spus Jean-François Liénéré, responsabilul departamentului Competitii Clienti din cadrul Citroën Racing.

Trei intrebari pentru Kris Meeke…

Vei concura pentru a doua oara la Raliul Mont Blanc. Ce parere ai despre acest eveniment?

Acum cativa ani am venit la schi in Morzine, am vazut drumurile de aici si mi-am dorit sa vin la raliu. Anul trecut am avut in sfarsit ocazia sa concurez in Raliul Mont Blanc, experienta ce mi-a demonstrat ca este un eveniment cu adevarat fantastic. Peisajul este absolut superb si mi-a placut in mod special proba Joux Plane. Acesta este un raliu specific acestei zone si in care depinzi in mare masura de vremea schimbatoare, ce poate afecta serios lucrurile in lupta pentru victorie.”

DS3 R3 a obtinut un rezultat foarte bun pe drumurile rapide si denivelate din Raliul Ulster. Aici vei concura intr-un raliu complet diferit: cum vei aborda situatia?

Testele cu DS3 R3 au fost facute pe drumuri asemanatoare cu probele speciale pe care le gasesti la Morzine. Va trebui sa pornim cu o setare initiala buna si planuim sa facem ajustari de-a lungul raliului. Stiu ca masina se comporta exceptional pe acest gen de suprafata si mi-am propus sa maresc ritmul in mod gradat, de-a lungul raliului. Masina s-a dovedit deja rapida si competitiva. Suntem aici pentru a sublinia performanta si vom face tot ce putem pentru a atinge acest obiectiv.”

Ai luat parte la programul de dezvoltare la lui DS3 R3: care sunt cele mai mari avantaje ale acestei masini?

DS3 R3 este un adevarat exemplu de tehnologie. Este o noua generatie ce incorporeaza tot felul de inovatii tehnologice interesante ce nu au mai fost folosite pana acum pe o masina pentru clienti. Ma refer in special la cutia secventiala semi-automata si la motorul turbo, ce ofera un cuplu incredibil, masina ramanand intotdeauna usor si placut de condus. Acum trebuie doar sa vedem cum se comporta pe teren Citroën DS3 R3 in comparatie cu rivalii sai. Sunt convins ca va fi uimitor.”