Citroen Racing Trophy prezent si in Romania

Pentru a raspunde nevoilor si asteptarilor clientilor din competitii, Citroën organizeaza de la inceputul anului 2009 “Citroën Racing Trophy”, in 7 tari din Europa: Franta, Portugalia, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Repuclica Ceha si Polonia. Din august 2009 , incepand cu Raliul Tara Barsei – etapa a 6-a din Campionatul National de Raliuri – Romania intra si ea in circuitul Citroen Racing Trophy.

„Dorinta noastra si obiectivul Citroën Racing Trophy este de a limita la maximum constrangerile pilotilor in ceea ce priveste participarea in raliuri, atat in campionatele interne cat si in cele internationale. In acest sens, am vrut sa cream un trofeu in cadrul caruia pilotii sa isi poata stabili programul competitional asa cum isi doresc. Ei pot alege oricare si oricate curse dintre cele inscrise in Citroën Racing Trophy”, declara Simon Jean Joseph, dublu campion european de raliuri si initiator al programului in calitate de Responsabil Competitii Clienti Citroën Racing.

Conditiile de participare sunt foarte simple, premiza principala fiind utilizarea unui vehicul C2 R2 Max. Fiecare ehipaj trebuie sa achite suma de 1000 de euro care reprezinta inscrierea in Trofeu si posibilitatea de a accede la premiile puse in joc de Citroën. In aceasta suma sunt incluse si doua combinezoane, pentru pilot si copilot, cu insemnele Citroën Racing Trophy.

Citroën Racing Trophy permite pilotilor inscrisi participarea in oricare dintre cursele din Campionatul National de Raliuri al Romaniei, dar si in cele din tarile in care se desfasoara deja trofeul, dand posibilitatea de a obtine premii foarte atractive – sunt premiate clasarile in top 8 din cadrul grupei A, grupa in care sunt asimilate modelele Citroën C2 R2 Max si Citroën C2 R2. Premiile totale puse in joc, pentru o etapa, se ridica la 15.300 de euro, primului loc fiindu-i alocati 4.000 de euro.

Citroën Racing Trophy a fost conceput pentru a promova modelul C2 R2 Max, dar in mod exceptional, pentru sezonul 2009, pentru ultimele 3 curse din Romania se vor atribui premii si modelelor C2 R2 inscrise in competitie. Aceasta derogare a fost acordata pentru a facilita transformarea C2 R2-urilor deja angrenate in campionatul intern in C2 R2 Max.

Laura Antonov – Citroen Romania