OFICIAL: Kubica va concura pentru Citroen in WRC2

Prin intermediul unui comunicat de presa publicat in aceasta dimineata, Citroen Racing a anuntat faptul ca a ajuns la o intelegere cu fostul pilot de Formula 1, Robert Kubica. Astfel, pilotul polonez, care a pilotat deja un Citroen C4 WRC la doua etape anul trecut, isi va incepe programul oficial din 2013 in ERC cu Rally Islas Canarias, iar mai apoi in WRC 2 la Raliul Portugaliei.

 

Am cantarit cu atentie optiunile pe care le-am avut, apoi m-am decis asupra acestui program” a declarat pilotul nascut la Krakow. “Am ramas in legatura cu cei de la Citroen Racing si cu totii ne doream sa continuam. Sunt foarte multumit ca ma intorc in competitii la cel mai inalt nivel. ” a mai spus polonezul care va pilota un Citroen Ds3 RRC. “Inca nu mi-am stabilit un obiectiv pentru ca mai am destule de invatat si de imbunatatit. Mai intai trebui sa parcurg cat mai multi kilometri de proba speciala“.

robert kubica

Programul lui Robert Kubica pentru 2013 este unul foarte bogat. Astfel, pilotul Citroen Racing va participa in cel putin sapte etape in WRC2 si este posibil ca programul pentru ERC sa fie extins dupa Rally Islas Canarias. Robert Kubica va pilota un Citroen Ds3 RRC, model cu o putere putin mai mica decat cea a DS3 WRC, si care va avea o cutie de viteze cu padele adaptata nevoilor sale, urmand sa fie montata in partea stanga a volanului. Kubica s-a retras din Formula 1 din cauza unui grav accident suferit in raliuri, accident in urma caruia a ramas cu unele limitari la mana dreapta.