Stéphane Lefebvre este noul campion Junior WRC

Raliul Frantei desfasurat in perioada 2-5 octombrie, a reprezentat cea de-a cincea runda a competitiei FIA Junior WRC. J-WRC a suferit cateva modificari notabile pentru sezonul 2014, cea mai importanta fiind schimbarea masinilor in configuratie R2 cu cele in configuratie R3 si schimbarea preparatorului oficial M-Sport cu mai multe echipe tehnice agreate de Citroen Racing. J-WRC este deschis pilotilor care nu au implinit varsta de 28 de ani si gratie masinilor pe care iau startul, Citroen DS3 R3, acestia se lupta si pentru titlul de la WRC 3 (campionat rezervat exclusiv masinilor in configuratie R3) cat si pentru Citroen Top Driver.

Simone Tempestini FRANCE

Romania este reprezentata in acest sezon de Simone Tempestini, acesta avand un program complet in competitie in acest sezon. Din pacate aventura echipajului Simone Tempestini/ Dorin Pulpea s-a incheiat prematur in Raliul Frantei, acesta abandonand pe a treia proba a zilei dupa o iesire in decor, in urma careia masina a fost avariata. Comisia tehnica a stabilit ca echipajul nu va putea relua raliul sambata datorita faptului ca rollcage-ul masinii a fost avariat, iar regulamentul FIA interzice acest lucru.    

Alastair Fisher

Britanicul Alastair Fisher a reusit sa isi adjudece victoria in Franta cu un avand de +50.9s in fata lui Eric Camilli si +1min.21s in fata unui alt francez, Quentin Giordano. Cu toate acestea locul patru obtinut de Stéphane Lefebvre i-a fost de ajuns francezului pentru a se incorona campion FIA Junior WRC cu o etapa inainte de finalul competitiei. Astfel el va pilota sezonul urmator un Citroen DS3 R5 in WRC2. “Este incredibil. Am ramas fara cuvinte. A fost un raliu lung si foarte dificil. Am muncit foarte mult inca de la startul sezonului si am petrecut foarte multe ore uitandu-ne la foarte multe filmari. Probabil aceasta este secretul nostru. Atentia noastra se indreapta acum catre urmatoarea provocare, Raliul Spaniei, unde vom pilota un DS3 R5.” incheia proaspatul campion Junior WRC, Stéphane Lefebvre.

Stephane LEFEBVRE FRANCE

 

Etapa finala J-WRC va avea loc odata cu ultima etapa WRC din 2014, Raliul Marii Britanii.  

 

Rezultate Raliul Frantei Junior WRC

  1. Alastair Fisher / Gordon Noble 2:57:06.5
  2. Eric Camilli / Maxime Vilmot +50.9
  3. Quentin Giordano / Valentin Sarreaud +1:21.0
  4. Stéphane Lefebvre / Thomas Dubois +1:42.0
  5. Yohan Rossel / Benoit Fulcrand +3:08.8
  6. Aron Domzala / Szymon Gospodarczyk +17:05.1
  7. Martin Koci / Lukas Kostka +17:16.8

 

Clasament general etapa 5/6 Junior WRC

  1. Stéphane Lefebvre 93 points
  2. Alastair Fisher 67 points
  3. Quentin Giordano 64 points
  4. Martin Koči 58 points
  5. Christian Riedemann 46 points
  6. Simone Tempestini 28 points
  7. Molly Taylor 23 points
  8. Aron Domzala 22 points
  9. Eric Camilli si Federico Della Casa 18 points
  10. Kornel Lukacs 16 points
  11. Yohan Rossel 10 points
  12. Jan Cerny 6 points
  13. Panikos Polykarpou 2 points