OFICIAL : Neuville 9 raliuri pentru Citroen in sezonul 2012 al WRC

 

 

Dupa ce s-a facut cunoscut in lumea raliurilor pilotand un Citroen C2R2 Max in 2009, Thierry Neuville a concurat in 2010 in JWRC pe un Citroen C2 S 1600, iar in anul urmator a evoluat in IRC la comenzile unui Peugeot 207 S2000. Desi a castigat doua raliuri anul acesta in Challengerul Intercontinental de Raliuri, Corsica si Sanremo, tanarul pilot belgian s-a clasat doar pe locul al cincilea.

 

In 2012 Neuville va pilota un Citroen DS3 WRC in cel putin noua din cele treisprezece runde ale Campionatului Mondial de Raliuri. Acestea sunt : Monte Carlo, Suedia, Mexic, Portugalia, Grecia, Argentina, Finlanda, Germania si Marea Britanie. Daca rezultatele sunt pozitive, Franta si Spania ar putea fi inca doua etape la care Thierry va lua startul.

 

Am avut o sansa sa testez un Citroen DS3 WRC si din acel moment tot ce mi-am dorit a fost sa concurez cu aceasta masina” a spus belgianul. ” Prima oportunitate va fi la Monte Carlo. Trebuie sa-mi imbunatatesc stilul de pilotaj si sunt mandru ca cei de la Citroen au avut incredere in mine pentru 2012. Voi face tot ce tine de mine sa nu-i dezamagesc. Voi face toti pasii necesari la timpul lor, voi asculta sfaturile pe care le primesc, ma voi familiariza cu masina si cu membrii echipei.” a mai adaugat acesta.

 

Lista pilotilor care vor concura in sezonul 2012 al WRC incepe sa capete o forma finala. Pana acum, ii avem confirmati la Citroen pe Loeb, Hirvonen, Neuville si Al-Attiyah. Petter Solberg si Jari-Matti Latvala vor concura pentru Ford in timp ce Sordo si Meeke o vor face pentru cei de la MINI.