Citroen şi Ford vor concura cu câte patru maşini în sezonul 2011 din WRC

Atat Citroen cat si Ford doresc sa inceapa sezonul 2011 din World Rally Championship cu cel putin 4 masini noi WRC.

Cu toate ca nici unul dintre producatori nu a reusit sa finalizeze o noua masina, Ford mai are putin si va testa Fiesta RS WRC, iar Citroen noul DS3 WRC, care va fi gata in septembrie. Cei doi producatori doresc sa finalizeze cele 2 masini de uzina cat si cele 2 masini pentru echipele private pana la deschiderea sezonul 2011 ce va avea loc in luna februarie in Suedia.

Chiar daca cei doi producatori au testat sasiurile intensiv, nici unul nu a reusit sa lucreze foarte mult la noul motor de 1,6L turbo, datorita semnarii cu intarzaiere a regulamentului tehnic.

Directorul echipei BP Ford Abu Dhabi, Malcom Wilson a afirmat: ” dorim sa avem 2 masini  pregatite pentru echipele private in prima runda a sezonului 2011, ar trebui sa fie totul bine”.”Dar in mod cert, proritatea noastra raman cele 2 masini de uzina”.

“In mod cert, timpul este scurt, dar avem o reputatie buna in  finalizarea masinilor in timp util. Nu am nicio indoiala ca nu vom reusi. Totul decurge conform planului. Avem un motor de ceva vreme, pe bancul de proba, dar acesta evolueaza si se dezvolta tot timpul. Inca nu am ajuns la finalul imbuntatirilor, dar pana la sfarsitul verii vom reusi “.

Directorul Citroen Sport, Oliver Quesnel a adaugat: “cred ca putem realiza 4 masini.”

“Trebuie sa ne grabim , dar nu asa procedam noi la Citroen. In mod normal dorim sa avem timp si sa testam pentru a verifica ca totul este in regula. Dar, in acest caz,nu este posibil. Vreau sa cred ca putem realiza pana la inceputul sezonului  4 masini “.

Foto: rallymagazine.ro