FIA a confirmat organizarea Raliului Iordaniei

FIA si echipele din Campionatul Mondial de Raliuri au confirmat faptul ca vor participa in Raliul Iordaniei, o noua ruta fiind aleasa pentru camioanele de asistenta care vor transporta masinile catre Marea Moarta. Intreaga logistica a celor de la Ford, Citroen, Michelin si North One Sport va trece acum prin portul Haifa ( Israel ), inainte de plecarea spre Sud-Est catre granita cu Iordania.

Intelegerea a fost semnata in acest weekend si a fost confirmata ieri de catre toate echipele. Vaporul va pleca din Trieste si nu din Venetia cum era prevazut. Intreaga ruta de transport a logisticii a trebuit sa fie reconsiderata din cauza protestelor violente din Siria. Aproximativ 60 de persoane au fost ucise pana in prezent conform organizatiilor de aparare a drepturilor omului.

Managerul Ford – Malcolm Wilson a recunoscut ca este multumit, adaugand : ” Kilometrii pe care masinile le vor parcurge in acest raliu sunt foarte importanti in dezvoltarea acestora. Sa le testam este un lucru, dar sa le vedem participand intr-un nou raliu pe macadam este mai bine pentru noi. Intotdeauna inveti mai multe cand ai numere de concurs lipite pe portierele masinilor.

Presedintele Comisiei WRC a FIA – Jarmo Mahonen a confirmat desfasurarea celei de-a patra runde a Campionatului Mondial de Raliuri printr-un email in care se spunea : ” Fia a monitorizat situatia din Iordania si a fost mereu in contact cu organizatorii. Pozitia FIA in privinta Raliului Iordaniei este ca acesta trebuie sa se desfasoare conform calendarului stabilit. Organizatorii au asigurat FIA ca pot asigura desfasurarea in siguranta a evenimentului.

Raliul Iordaniei incepe miercuri 13 aprilie si se termina sambata 16 aprilie, la fel ca anul trecut, astfel incat intregul eveniment sa se desfasoare conform weekendului din tarile Arabe, adica joi-vineri si nu sambata-duminica.

LISTA DE INSCRIERI