Michelin sau Avon in sezonul 2011 din F1?

Potrivit directorului tehnic al echipei Williams, Sam Michael, echipele din Formula 1 sunt pregatite sa sustina atat pneurile Michelin cat si pneurile Cooper Avon in sezonul 2011, dupa ce Bridgestone si-a anuntat retargerea, acesta find ultimul sezon in F1 pentru producatorul de pneuri,

Bridgestone a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca doreste incheierea colaborarii cu echipele din F1. Compania a furnizat pneuri timp de 4 sezoane in F1, reragerea gigantului deschizand astfel calea altor producatori., Sam Michael afirmand ca la momentul actual lista cuprinde 2 producatori

“Discutiile la momentul actual sunt cu Michelin si Avon” a afirmat Sam Michael. “Pneurile Avon sunt mult mai ieftine, dar nu cunoastem inca fiabilitatea lor, chiar daca ei au admis ca au facut multe teste si sunt pneuri competitive”.

Michelin are o experienta mare in F1, participand in Marele Circ intre 2001 si 2006, cand au castigat 43 de curse si 4 titluri de campioni mondiali. Nici cei de la Avon nu sunt straini motorsportului, dar participarea lor este mai restransa, la doar 22 de curse, disputate majoritatea la inceputul anilor ’80.

“Avon sunt oarecum anononimi in fata lui Michelin, care au avut multe reusite” a afirmat Sam Michael.

“Totusi este o diferenta mare a pretului, probabil un cost ce va fi de 3 ori mai mare pentru echipele din F1. Deci acest lucru este dezbatut la momentul actual”, a declarat Michael.

Un alt subiect dezbatut de echipe a fost posibila revenire a sistemului KERS in F1 in sezonul 2011. Michael a afirmat ca Renault este dispusa sa distribuie acest sistem echipelor, iar Ferrari este pregatita sa faca acelasi lucru pentru echipele echipate cu motoarele calutului cabrat, la preturi foarte bune.

FOTO: capital.ro