Mini Cooper in WRC din 2011 ?

Se pare ca zvonurile incep sa prinda contur .

Desi controversatul Mini Countryman d-abia a fost lansat , se pare ca munca pentru o masina de WRC este in desfasurare de cateva luni .

Surse din cadrul MINI au confirmat la Salonul auto de la Detroit ca decizia va fi luata in luna mai daca englezii vor deveni adversarii celor de la Citroen si Ford .

Marca patronata de BMW are o mare traditie in raliuri , primele modele de Cooper S castigand cateva raliuri consecutive la sfarsitul anilor `60 , inclusiv Raliul Monte Carlo si se pare ca acesta este momentul potrivit pentru o revenire in motorsport.

Spre deosebire de actualele automobile cu specificatie WRC sau de Grupa N ,in cazul celor de genul S 2000 nu este obligatoriu ca producatorul sa aiba un model de strada pe baza caruia sa se dezvolte si masina de raliu .

Se pare ca de viitorul MINI din WRC se vor ocupa cei de la Prodrive , firma patronata de Dave Richards si in cadrul careia il regasim si pe Richard Taylor fostul manager al echipei Subaru World Rally Team .

Zvonurile asupra pilotilor care vor concura cu posibilul Mini WRC se indreapta catre Mads Ostberg sau Peter Solberg . Primul chiar a declarat pentru maxrally.com ca ar fi incantat de un asemenea proiect .

Lansarea modelului era asteptata la Salonul Auto de la Geneva dar se pare ca s-a amanat, nu din motive tehnice ci din cauza unora de marketing . Vestile primite pe surse de catre cei de la motorsportnews.com au fost ca partea de dezvoltare tehnica se desfasoara fara probleme, doar ca se asteapta momentul potrivit pentru anuntare.