Rautenbach va reveni in WRC din 2011

Fostul campion FIA al Campionatului African de raliuri, Conrad Rautenbach va reveni in WRC sezonul viitor , dar anul acesta si-l va petrece acasa in Africa , concurand in cadrul celor 16 raliuri cu scopul declarat de a se adapta la noua sa masina Ford Fiesta S 2000.

Pilotul de 24 de ani, care a pilotat pentru Echipa Citroen Junior anul trecut, spune ca intoarcerea sa pe probele de acasa este cea mai buna metoda de a se pregati pentru noua generatie de automobile WRC , care-si vor face debutul in 2011.

Acesta a declarat : ” Viitoarele automobile WRC vor fi bazate pe actualele S 2000-uri, deci cea mai buna metoda pentru mine de a ma pregati pentru 2011 este sa-mi petrec cat mai mult timp invatand despre masinile  S 2000 si sa ma obisnuiesc cu sasiul acestora . Am participat la un raliu cu un Peugeot anul trecut, dar nu am asa multa experienta cua ceste masini si din aceasta cauza ele reprezinta totul pentru mine in acest an ” .

” Mergand acasa in Africa inseamna ca voi participa la multe raliuri cu Fiesta si ca pot face multe teste . Sunt cateva drumuri foarte bune de macadam in Zimbawe unele chiar de 20 de km unde putem organiza testele , drumuri destul de rare in Europa . Imi dau seama ca acest lucru poate insemna un pas inapoi, dar in realitate pentru mine reprezinta unul inapoi si doi in fata pentru sezonul urmator ” .

Din cauza ca programul sau din acest an a fost pus la punct destul de tarziu, Rautenbach a folosit in prima etapa a Campionautului Sud-African de Raliuri ultima evolutie  a unui Subaru Impreza WRX de grupa N . El s-a clasat pe locul 4 si asteapta cu nerabdare debutul cu Fiesta S 2000 care va avea loc la Raliul Cape Town de weekendul viitor.