Neuville se impune in Bulgaria la clasa J-WRC

Thierry Neuville a trecut peste dezamagirea retragerii din primele 2 runde din Junior World Rally Championship, triumfand in runda a treia disputata in Bulgaria.

Neuville a reusit sa se impuna pe prima proba a zilei de sambata, reusind pana la sfarsitul zilei sa treaca in fata leaderului,  Mathieu Arzeno, care a suferit o pana, urmata de un accident pe proba speciala 8, care a dus la afectarea suspensiei spate.

Avand un avans de 51 de secunde in ultima zi, Neuville a trebuit doar sa mentina ritmul pe ultimele 4 probe speciale pentru a-si asigura victoria.

“Este un rezultat fantastic si sunt foarte fericit”, a afirmat pilotul in varsta de 22 de ani, care s-a aflat la volanul unui Citroen C2 Super 1600, al echipei Automeca Solutions.

“Am avut nevoie de mult timp pentru a reusi aceasta victorie. In fiecare raliu disputat ne-am aflat pe prima pozitie, dar am abandonat, avand o problema mecanica dar si facand o greseala personala. Acum suntem foarte bucurosi sa ajungem la finish, pentru ca a fost dificil sa ne concentram avand un avans atat de mare. Este bine pentru mine, pentru echipa si pentru copilotul meu Nicolas Klinger, pentru ca am venit sa castigam si am fortat mult pentru acest lucru”.

Hans Weijs a obtinut pozitia a doua cu C2 S1600, in ciuda unui start cu probleme in ziua a doua, cand copilotul acestuia Bjorn Degandt si-a pierdut vocea, iar dictarea fiind imposibila de facut.

“Mereu dorim sa fim pe prima pozitie, dar rezultatul nu este atat de rau, pentru ca am reusit sa strangem ceva puncte”, a afirmat Weijs. “Masina s-a comportat foarte bine, dar a fost o distanta destul de mare intre mine si Thierry, deci nu mi-a ramas decat sa termin acest raliu”.

Eroul local Todor Slavov a trecut peste problemele mecanice reusind sa obtina locul al 3-lea cu Renault-ul Clio R3, dupa ce a reusit sa se impuna pe 2 din cele 4 probele speciale de duminica. Locurile 4 si 5 sunt ocupate de Alessandro Broccoli, respectiv Karl Kruda urmati pe pozitia a 6-a de Egoi Valdes Lopes.

Foto: rallybulgaria.com