Raliul Frantei va include o proba speciala in onoarea lui Loeb

Campionul mondial din WRC, Sebastien Loeb, a afirmat ca este foarte nerabdator sa parcurga proba speciala de 4,2 km ce va avea loc pe strazile orasului sau natal Haguenau, proba ce face parte din raliul Frantei ce se va desfasura intre 30 septembrie si 3 octombrie.

Proba speciala ce se va desfasura pe asfalt, in jurul parcului Haguenau va cuprinde numeroase pozitii bune pentru spectatori, find gandita ca un tribut adus campionului mondial din WRC, care provine din regiunea Alsacia, care va fi centrul raliului.

Pilotul echipei Citroen a afirmat: “sunt foarte fericit ca traseul raliului va include Haguenau, este foarte frumos. Amintirile mele despre probele speciale sunt un pic fragmentate, dar am o vaga idee la ce sa ma astept. Cred ca va fi un raliu mai tehnic decat cel din Germania, drumurile din Alsacia sunt mai virajate”.

Raliul Frantei, a 11-a runda din WRC, se va desfasura la Strasbourg, dupa ce timp de 35 de ani s-a desfasurat in Corsica.

Prima zi va include 8 probe speciale, impartite in 2 bucle, iar parcul de service va fi tot la Strasbourg. A doua zi va cuprinde tot 8 probe speciale impartite in 2 bucle.

Ultima zi include proba speciala din Haguenau, dar va cuprinde si 2 treceri de peste 24 de km in Camp de Bitche, locatie renumita datorita suprafetei de rulare. Raliul va reveni la Strasbourg pentru desemnarea castigatorului, dupa 20 de probe speciale, totalizand 355,6 km.

Loeb, care acum locuieste in Elvetia, a concluzionat: “sunt sigur ca vom vedea multa lume prezenta la acest raliu”.

FOTO:  wikimedia.org