Raliul Japoniei: Seb 2.0 Ogier la a doua victorie in WRC

La prima aparitie in Raliul Japoniei Sebastien Ogier reuseste sa se suie pe cea mai inalta treapta a podiumului, admitand la sfarsitul raliului ca nu se astepta sa castige.

Cu un ecart de 5.4s in spatele lui Petter Solberg, Ogier lua startul in ultima zi din pozitia a treia in clasamentul general provizoriu. Acesta a reusit sa isi treaca in cont victoria pe cea de-a doua speciala a zilei Naekawa in lungime de 17.86km. A fost proba in care problemele mecanice si-au spus din nou cuvantul pentru Petter Solberg, amortizorul fata stanga cedand, lucru care avea sa il coste victoria in Japonia.

Petter Solberg a declarat la sfarsitul raliului: “Ogier a facut un raliu foarte bun. Nu a fost ceva iesit din comun, dar oricum este un super talent. Oameni asa talentati apar destul de rar. Atat timp cat va ramane cu picioarele pe pamant si ii va respecta pe ceilalti, va fi din ce in ce mai bun in viitor.

Sven Smeets team managerul echipei Citroen a spus despre Ogier la sfarsitul raliului: “Inainte de raliul Japoniei Ogier spunea ca are dificultati in raliurile mai dure cum este acesta, asa ca va veni sa invete mai mult si sa aduca puncte in tabara Citroen. A avut un ritm foarte bun pe tot parcursul raliului reusind sa mentina pasul cu ceilalti. Esteo performanta foarte buna si sper ca acest lucru inseamna un viitor stralucit pentru el. Ogier va fi alaturi de noi cativa ani buni si sper sa continue cu evolutiile sale bune asa cum o face acum.”   

Pe a doua treapta a podiumului s-a clasat norvegianul Petter Solberg marele perdant al raliului dupa ce acesta a condus aproape in totalitate tot raliul.

httpv://www.youtube.com/watch?v=TpyHtjvJkvQ

Cei de la Ford se pare ca nu reusesc sa iasa din pasa proasta in care se afla in special pilotul nr.1 al echipei Hirvonen care a reusit doar locul 6 in urma lui Dani Sordo si Seb Leob. Onoarea acestora a fost salvata tot de Latvala care a reusit sa prinda ultima treapta a podiumului.

Campionul mondial in exercitiu nu a reusit sa iasa in evidenta cu nimic terminand la + 53.3s in urma lui Ogier, Leob declarand inca dinantea raliului ca este o etapa unde nu se simte in largul sau. Cu siguranta lucrurile se vor schimba la urmatoarea etapa care va avea loc chiar la francez acasa in tinutul Alsacia.

Clasamentul la sfarsitul ralului Japoniei arata astfel:

1. S Ogier

2. P Solberg +15.7

3. J Latvala +26.0 

4. D Sordo +35.2

5. S Leob +53.3

6. M Hirvonen + 1.13,5

Clasamentul general dupa Raliul Japoniei se prezinta astfel:

1. S Leob 201 pct

2. S Ogier 158 pct

3. J Latvala 132 pct

4. P Solberg 118 pct

5. D Sordo 107 pct

6. M Hirvonen 94 pct