Raliul Mexicului 2012 – Loeb 6 – 6

Cu a sasea victorie obtinuta in acest an in Mexic, Sebastien Loeb ramane neinvins in acest raliu. Totodata francezul isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul general prin aceasta a doua victorie din acest sezon. “Sunt foarte fericit. Mereu castig aici. Este un rezultat bun si pentru echipa, cu Mikko pe locul al doilea, 1-2 pentru echipa.” declara la final Sebastien Loeb.

Al treilea loc i-a revenit norvegianului Petter Solberg, care a reusit totodata sa isi treaca in cont si Power Stage-ul. Proba maraton a raliului, Guanajuatito in lungime de 54.3km, a adus dezastrul in tabara celor de la Ford, Latvala rostogolindu-se si avariind rollcage-ul masinii sale. Cu toate ca a reusit sa porneasca mai departe dupa acest incident, acesta s-a vazut nevoit sa nu mai parcurga ultimele doua probe ale raliului, avariile la masina fiind considerate prea severe pentru a mai putea continua. Intrebat despre incidet Latvala explica: “Am vazut masina lui Novikov de departe si am fost confuz. Prima oara am crezut ca masina este pe traseu si am facut manevre ca sa o evit atunci masina mea a iesit in decor si s-a rostogolit. A durat foarte mult sa o punem inapoi pe traseu.” 

Pe aceeasi proba de 54.3km Mads Ostberg a avut o pana de cauciuc insa a reusit sa isi pastreze pozitia si sa termine pe locul al patrulea la finalul raliului. El a fost urmat in clasament de Ott Tanak si de Nasser Al-Attiyah obisnuit cu conditiile dure din acest raliu, dupa experientele sale din Dakar.

 

Armindo Araujo reuseste clasare in puncte cu MINI John Cooper Works WRC, terminand pe locul al saptelea pentru echipa WRC Team MINI Portugal. Sebastien Ogier a reusit primele sale puncte in acest raliu, reusind clasarea pe locul al saptelea la volanul Skodei Fabia S2000 si aduce totodata primele puncte pentru constructorul Volkswagen in WRC.

Dupa ce a avut parte de aproape toata gama de probleme pe care le poate avea intr-un raliu un pilot, Ken Block a reusit sa termine in puncte. Locul 9 la final i-a adus primele puncte la prima participare din sezon, americanul anuntandu-si participarea la doar trei etape in acest sezon. Ultimul loc in puncte i-a revenit unui pilot gazda Ricardo Trivino, mexicanul razbunandu-se, dupa ce in urma cu patru ani in acelasi raliu a fost descalificat din puncte.

 

Rezultate Raliul Mexicului 2012

1.

S. LOEB

4:15:32.7

2.

M. HIRVONEN

+42.4

3.

P. SOLBERG

+2:11.4

4.

M. ØSTBERG

+4:51.5

5.

O. TÄNAK

+5:02.6

6.

N. AL-ATTIYAH

+6:41.4

7.

A. ARAÚJO

+12:46.9

8.

S. OGIER

+14:57.8

9.

K. BLOCK

+22:26.8

10.

R. TRIVINO

+23:30.7