Start in forta pentru Muller

Francezul Yvan Muller pare mai hotarat ca oricand sa isi pastreze titlul de campion, obtinut cu emotii anul trecut. Chiar daca veteranul Gabriele Tarquini a plecat din pole position in prima cursa de la Monza, italianul nu a putut sa se bucure prea mult de aceasta reusita. Muller a speculat imediat greseala lui Tarquini din turul al treilea si pana la final nu a mai cedat prima pozitie. Rob Huff, dupa un contact cu coechipierul sau Alain Menu chiar in primul tur, a reusit sa termine pe pozitia a doua dupa ce l-a depasit pe Tarquini in turul cu numarul 9. Menu nu a fost atat de norocos dupa acrosajul cu Huff, elvetianul iesind in decor si dupa o cursa de recuperare a reusit pozitia a opta la final. Cu toate ca motorul Seat-ului Leon a lui Tarquini a fost inlocuit dupa sesiunea de calificari din motive de precautie, italianul a dus o lupta frumoasa pana la final tinand piept admirabil pilotilor de la Chevrolet.

 

In cea de-a doua cursa, maghiarul Norbert Michelisz pe un BMW 320 Tc a fost cel care a plecat din pole position si a reusit sa isi mentina prima pozitie pana in turul al saptelea, atunci cand a lovit un porumbel si a pierdut pozitie dupa pozitie. Pepe Oriola si Aleksei Dudukalo ambii pe Seat Leon au suferit probleme mecanice si nu au putut ajunge pe grila de start. Oriola a reusit totusi sa ia startul de pe linia boxelor,insa aceste incidente au devenit o oportunitate pentru Rickard Rydell. Desi pleca din linia a treia de pe grila acesta s-a vazut fara niciun adversar in fata sa, insa acest avantaj a fost pierdut instant chiar de la inceput, Rydell ratand startul.

Tarquini a fost ghinionistul cursei acesta fiind scos in turul al doilea in urma unui incident petrecut intre cele trei Chevrolet-uri de uzina, un carambol initiat de Rob Huff care la lovit pe Muller din spate pe franare. Muller a redresat rapid masina dupa o rasucire si si-a continuat cursa fara probleme, iar Tarquini a suferit avarii la roata fata stanga la suspensie si cu pana de cauciuc. Menu si-a continuat si el cursa linistit, cele trei Cruze-uri terminaind in final pe primele trei pozitii in ordinea Muller, Menu si Huff. Tom Coronel pe un BMW 320 Tc a reusit sa tina piept celor trei pana in ultimul tur cand a fost depasit in cele din urma si de Rob Huff, pierzand astfel ultima pozitie a podiumului.

 

Clasamentul pilotilor si al constructorilor dupa etapa de la Monza