Raliul Mexicului “Corona” 2010

Sistemul de rotatie al raliurilor din WRC a insemnat absenta Raliului Mexicului anul trecut, iar anul acesta in noul sezon 2010 se regaseste din nou pe calendarul WRC, marcand 100 de ani de la Revolutia Mexicului si 200 de ani de la independenta acestuia.

Cum anul acesta Raliul Argentinei nu se va mai disputa, Mexic este singura tara de pe continentul american care gazduieste o runda de raliu din acest sezon, facandu-l totodata o destinatie populara pentru fanii WRC.

Raliul Mexicului este un raliu relativ nou in calendarul WRC, iar de la debutul sau in 2004, popularitatea raliului find in crestere, avand o serie de probe speciale de macadam bine organizate de-a lungul muntilor Sierra de Lobos si Sierra de Guanajuato, precum si zone de campie din jurul oraselor Guanajuato, Leon si Silao.

Probele speciale de la altitudine creeaza o imagine spectaculoasa, cu varfuri de munti si  vai foarte largi, dar totusi altitudinea are si dezavantajele sale: motoarele primesc mai putin aer iar puterea masinii scade cu 20%. Suprafata de rulare este foarte uscata si nisipoasa, dar totusi pietre si bolovani pot ajunge pe drum, iar soferii trebuie sa gaseasca echilibrul intre viteza si precautie.

Nou in 2010

O noua proba speciala va avea loc in jurul parcului de service  de la Leon Poliforum Centre. Incercata prima data in 2009 cand organizatorii au gazduit “Raliul Natiunilor”, aceasta proba speciala a devenit un adevarat succes in randul fanilor.