Solberg indecis asupra noului copilot

Petter Solberg este asteptat sa ia o decizie saptamana viitoare cu privire la cine-l va inlocui pe fostul sau copilot Phil Mills.

Chiar daca Solberg si Mills au participat la 152 de raliuri, castigand 13 etape in WRC si titlul de campioni mondiali in 2003, Mills a anuntat ca are nevoie de mai mult timp pentru viata sa privata, renuntand astfel la scaunul de navigator in WRC.

“Trebuie sa ma decid cat mai repede, dar nu este usor” a afirmat Solberg in varsta de 35 de ani. “Trebuie sa recunosc ca in jur de 20 de persoane m-au contactat, toti cu un CV foarte bun. Sunt surprins de calitatea copilotilor si de dorinta acestora de a se alatura echipei, exista multa pasiune pentru acest sport”.

Solberg a afirmat ca a discutat si cu navigatorul lui Nasser Al-Attiyah, italianul Giovanni Bernacchini. “Am discutat cu el , dar se afla deja sub contract. Asta este problema. Unii dintre ei se afla sub contract pentru tot restul sezonului. Dar am sa iau o decizie cat mai repede”.

Din cele 155 de starturi in WRC, Solberg a participat doar de 3 ori fara Mills in scaunul din dreapta. Egil Solstad a fost copilotul lui Solberg la debutul acestuia in WRC in 1998, in Raliul Suediei. Cato Menkerud a fst navigatorul norvegianului in Raliul Marii Britanii, in decursul aceluiasi an, iar Fred Gallagher i-a fost alaturi in Raliul Safari in 1999.

foto: flickr.com