Volkswagen Polo R WRC a fost prezentat oficial la Monaco

In luna mai a anului 2011 Volkswagen a confirmat oficial implicarea in WRC. Dupa 17 luni cu mii de kilomeri de teste, sambata 8 decembrie a venit momentul prezentarii graficii celor doua masini Polo R WRC care vor fi pilotate de Sebastien Ogier si Jari Matti Latvala in sezonul 2013.

 

Evenimentul de prezentare a avut loc la Monte-Carlo, locul unde peste doar 5 saptamani cele doua modele vor debuta in campionatul mondial de raliuri odata cu Raliul Monte-Carlo (15-20 ianuarie 2013). In jur de 250 de invitati si jurnalisti au luat parte la prezentarea echipei si a graficii celor doua masini Polo R WRC, din fata celebrului cazino din Monaco.

 

Volkswagen s-a pregatit intens pentru WRC si fiecare membru al echipei abia asteapta implicarea propriu-zisa in competitive cu modelul Polo R WRC. Aceasta este o noua provocare pentru noi, si una pe care o confruntam cu o multitudine de idei bune si o echipa puternica. In ceea ce priveste modelul Polo R WRC consider ca este o masina foarte frumoasa si o spectaculoasa masina de raliu.” declara Jost Capito directorul VW Motorsport.         

 

Cele doua echipaje Sebastien Ogier/ Julien Ingrassia si Jari Matti Latvala/ Miikka Anttila pleaca in noul sezon pe picior de egalitate si ambele au acelasi obiectiv castigarea titlului de campion. In Raliul Portugaliei cea de-a patra etapa a sezonului 2013, o a treia masina se va alatura echiepi si va fi pilotata de Andreas Mikkelsen dublu campion in IRC si care in acest nou sezon va avea alaturi un nou copilot, Mikko Markkula.

 

Partenerii celor de la Volkswagen in aceasta noua aventura in WRC sunt: R GMBH compania care este responsabila in cadrul Volkswagen cu dezvoltarea si construirea modelelor sportive si exclusiviste, Red Bull, Castrol si Michelin.   

 

[nggallery id=341]