WRC Turcia: Loeb incheie ziua de sambata pe prima pozitie

WRC Turcia: Loeb incheie ziua de sambata pe prima pozitie

Pilotul echipei Citroen Junior Team, Sebastien Ogier, a pierdut pe proba speciala 15, prima pozitie, cand o pana l-a silit pe francez sa opreasca pentru a schimba pneul.

Ogier a inceput ziua cu un avans de 8,1 secunde, dar a fost obligat sa opreasca , cand un pneu a explodat pe o sectiune de mare viteza, francezul pierzand astfel peste 3 minute si a cazut de pe locul intai pana pe locul 5 dupa proba speciala 15.

Ghinionul lui Ogier a insemnat succesul lui Loeb, acest ocupand dupa proba speciala 15 prima pozitie in clasamenul general ,urmat  de Petter Solberg si Mikko Hirvonen.

Pe proba speciala 16, Sebastien Loeb si-a continuat evolutia buna, stabilind cel mai rapid timp, aproape dublandu-si avantajul. Pe aceasta proba speciala de 14,58 km, avantajul lui Loeb in fata lui Petter Solberg  s-a marit de la 6 secunde la 11,7, iar Mikko Hirvonen chiar dupa ce a iesit larg pe un viraj isi mentinea pozitia in clasamentul general.

Dupa ultima proba speciala a zilei, Loeb isi mentine avansul, stabilind pe PS17 cel mai rapid timp, avand un avans de 16,2 secunde in clasamentul general. Pilotul echipei Ford, Mikko Hirvonen a reusit al doilea timp dupa Sebastien Loeb , mentinandu-si locul 3 in clasamentul general, la doar o secunda in spatele lui Petter Solberg.

Fostul campion mondial din Formula1, Kimi Raikkonen avut o zi destul de buna, reusind dupa probele speciale de sambata un loc 6 la 4min:37:5sec de Sebastien Loeb si la 1min:15:5sec de Sebastien Ogier, ocupantul locului 5.

Clasamentul general al raliului Turciei dupa a doua zi:[table id=14 /]

FOTO: rallyofturkey.org