Lupta in Citroen Racing Trophy continua la Targu Mures

Norbert Bereczki, Tihomir Stratiev si Alina Bunica au reusit sa adune bani si puncte la Raliul Brasovului, prima etapa inclusa in Citroën Racing Trophy Romania. Pentru etapa de la Targu Mures, cele 5 echipaje inscrise in Citroën Racing Trophy Romania 2011 se vor lupta, din nou, pentru premii in valoare de 6.800 Euro.

 


 

Dupa debutul de la Brasov, lupta in Citroën Racing Trophy se muta, in acest sfarsit de saptamana, pe specialele de asfalt din jurul orasului Targu Mures. Norbert Bereczki, Tihomir Stratiev, Alina Bunica, Ekaterina Stratieva si Vlad Cosma, toti pe modele Citroën C2-R2 MAX, sunt pregatiti sa lupte pentru premii totale, la aceasta etapa, de 6.800 Euro.

 

 

Vlad Cosma si Florin Dorca, cel mai bun echipaj din Citroën Racing Trophy Romania in 2010, va lua startul in aceasta cursa cu o masina noua. Dupa sesiunea de teste de la Sibiu, Vlad Cosma este optimist. Venim la Mures usor sifonati dupa etapa de la Brasov, dar cu moralul ridicat. Chiar daca inceputul de sezon nu a fost asa cum ni l-am dorit, vrem sa demonstram la Mures ca numarul 13 nu e cu ghinion si ca putem impune din nou ritmul. Asa cum anticipam inainte de Brasov, concurentii straini sunt foarte competitivi si va trebui sa ne luptam foarte tare pentru a termina pe primele pozitii. Sper ca noua masina sa fie 100% pergatita si apoi mai ramane sa ne facem si noi treaba si sa ajungem cu bine la final, a spus  Vlad Cosma.

 

 

Si Alina Bunica si-a facut debutul pe un Citroën C2-R2 MAX si in Citroën Racing Trophy Romania la Raliul Brasovului. Locul 4 in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti i-au adus 800 Euro si 4 puncte in clasament. Chiar daca nu au bugetul asigurat pentru intregul sezon, Alina Bunica si Gabi Lazar vor lua startul si la Raliul Targu Mures. Ma bucur ca pot lua startul si la Targu Mures, un raliu care pentru mine este complet nou. Nu cunosc deloc probele speciale, dar, din ce am aflat, este un raliu cu o medie de viteza foarte mare fata de alte raliuri pe asfalt, dar si cu portiuni tehnice. Masina noastra este pregatita, suntem motivati si ne dorim sa avem un parcurs si mai bun decat cel de la Brasov, a spus Alina Bunica.

 

Pilotul maghiar Norbert Bercezki a avut un debut excelent in Romania si a reusit, la Brasov, sa se impuna in clasamentul masinilor cu tractiune pe doua roti si sa termine pe locul 6 in clasamentul general. Pentru etapa de la Targu Mures, Norbert Bereczki si Kozma Lazslo si-au propus sa se lupte din nou pentru prima pozitie. Chiar daca etapa de la Brasov a fost prima noastra cursa cu aceasta masina am reusit sa ne acomodam repede si sunt foarte multumit de rezultat. La testele de dinaintea etapei de la Targu Mures, masina s-a comportat perfect si sunt increzator ca putem obtine un rezultat bun si in aceasta cursa, a spus Norbert Bereczki, liderul din Citroën Racing Trophy Romania.

 

Tihomir Stratiev, campionul grupei A din Bulgaria in 2010, a facut, la Brasov, o cursa prudenta. „Nu am vrut sa risc absolut nimic pentru ca nu-mi place foarte mult sa pilotez pe ploaie”, a spus el, dupa prima etapa a sezonului. In schimb, pentru etapa de la Targu Mures, Tihomir Stratiev si Dobrin Borisov sunt pregatiti sa se lupte pentru prima pozitie. Sper doar ca vremea sa nu ne strice planurile la Targu Mures. Nu am foarte multe informatii despre acest raliu, dar voi vedea in recunoasteri cum sunt probele speciale. In functie de acest lucru si, desigur, de vreme vom stabili strategia pentru aceasta cursa, a spus Tihomir Stratiev, inaintea etapei de la Targu Mures.

 

 

Dupa abandonurl de la Brasov, Ekaterina Stratieva este decisa sa obtina un rezultat cat mai bun la Targu Mures.Sper ca tot lucrurile rele sa se fi terminat la Brasov. Masina a fost revizuita pentru aceasta etapa si cred ca acum nu vor mai fi probleme. Voi lua startul cu un copilot nou in acest raliu, dar sper ca vom reusi sa ne acomodam repede si ca vom termina aceasta etapa in top cinci, a spus Ekaterina Stratieva.

 

 

Raliul Targu Mures va incepe vineri, 6 mai, cu super speciala „Serpentina” programata la ora 19:45. Restul probelor speciale se vor desfasura sambata, 7 mai, startul in ziua a doua fiind programat la 08:30 din fata Primariei Targu Mures. In total sunt programate 8 probe speciale pe asfalt cu o lungime de 105,2 kilometri.