Dan GîRTOFAN cel mai rapid în shakedown la Raliul Moldovei Bacău

Dan GîRTOFAN și eroul local, Adrian RĂSPOPA, au ținut capul de afiș al sesiunii de shakedown desfășurată astazi, 23 octombrie 2020, în zona Valea Budului. Cei doi au fost singurii piloți care au reușit pe parcursul sesiunii sa coboare ștacheta sub timpul de 1min și 50 de secunde. Dan GîRTOFAN a obținut cel mai bun timp al zilei 1:47,1 pe ultima trecere pe probă, iar Adrian RĂSPOPA l-a secondat cu un timp de 1:48,3.

Rallyphoto Hunters picture by Balázs Attila

Cei doi au fost urmați de băcăuanul Cătălin GRIGORIU, component al Bacău Rally Team, care alături de soția sa, Raluca GRIGORIU, în rol de copilot, a reușit să oprească cronometrul la 1:52,9.

 

Toate cele trei echipaje concurează pe automobile de clasă R5 și chiar dacă GîRTOFAN și RĂSPOPA sunt piloți mult mai experimentați, Cătălin GRIGORIU a demonstrat deja că este capabil de un rezultat bun. Desigur nu trebuie să îi uitam nici pe Cristian DOLOFAN și Enis ARIF, care beneficiază de un material de concurs identic cu cei trei deja menționați, aceștia având șanse egale la victorie.

 

Tot astazi, incepand cu orele 18.30 intr-o scurtă prezentare a concurenților, a avut loc și startul festiv al Raliului Moldovei Bacău, în fata Prefecturii Județului Bacău.

 

Prima zi din Raliul Moldovei Bacău este dedicată orașului Moinești acolo unde caravana raliului va poposi cu parcul de service, concurenții urmând sa ia startul începând cu ora 9.53 cu prima buclă a zilei alcătuită din probele Runcu, Moinești și Vermesti. După un service de 30 de min, timp în care fiecare concurent va remedia sau ajusta eventualele defecțiuni sau setari ale mașinilor de concurs și o realimentare, concurenții vor parcurge cea de-a doua buclă a zilei formată din aceleași probe. Cu un total de 42.80km ce vor fi parcurși în regim de concurs, și un nou service de 45 de minute,  pilotii vor încheia prima zi a raliului în parcul închis din Piața Tricolorului din Bacău.

Rallyphoto Hunters picture by Balázs Attila

Concurenții își vor lua în primire birourile zilei începand cu ora 9.00, atunci când vor face deplasarea în regim de trafic deschis de la Piața Tricolorului pană la Centrul de Afaceri si Expoziții Bacău, care se va transforma în parc de service pentru ziua secundă. După un scurt service de 15min și o realimentare, primul concurent va lua startul începând cu ora 9.48 urmând să parcurgă specialele Trebeș și Hemeiuș de câte două ori,  cu o pauză de service de 30 de minute după prima trecere pe cele două probe.

 

Power stage-ul raliului o va constitui cea de-a treia trecere pe proba specială Trebeș, în lungime de 13.35 km, care va oferi puncte suplimentare primilor 5 clasați din clasamentul general, Cupa Dacia, Cupa Suzuki și grupa rezervată automobilelor istorice.

 

Ultima probă a zilei va fi Superspeciala în lungime de 2.5km care se va desfășura pe circuitul de karting Speed Park, probă revenită în Raliul Moldovei Bacău cu ocazia  ediției aniversare de 10 ani. Din pacate fanii raliurilor nu vor avea acces în tribunele circuitului, datorită masurilor de prevenție a răspandirii virusului Covid-19, însă va putea fi urmarită live pe site-ul sportextra.ro

 

Raliul Moldovei Bacău se desfașoară sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv și va încheia sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano.

 

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau, WILO Romania.

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.