Dragi prieteni, anul asta ii bat pe toti! Cu drag, Vali Porcisteanu

In 2011, eu tin cu Vali Porscisteanu ! Si cred ca toata lumea tine cu el. Nimeni nu tine cu Tempesta, cu Titi Aur asa cum nimeni nu tine cu Marisca, Giri sau Szabo. De ce se intampla asta? Simplu. Tempesta a facut atata parada de posibilitatile financiare ca si daca ar fi castigat vreun titlu tot nu te-ai fi identificat cu el. Titi insa a castigat atatea titluri ca iti vine sa-i spui sa mai lase si la altii. Si in plus, are si el o varsta. Nu ca nu ar fi in stare sa produca o surpriza.

Marisca, e cel mai nedreptatit. Merge tare, se poate bate cu oricine dar are darul sa-ti spulbere toate sperantele cu ghinioane sau iesiri in decor. Parca i s-ar stinge becul ratiunii cateodata. Giri nu mai e ce a fost, nu mai are carisma. Si in plus, face cum face si ajunge pe podiumul final. Si iti spui ca e suficient pentru el. Iar Szabo, care poate e cel mai bun, nu e de-al nostru. Si cand vine vorba de straini suntem mai nationalisti ca Vadim. De Szabo nu ai cum sa spui ca nu merge excelent dar deja are doua campionate in buzunar si noua ne place intotdeauna cel care vine din urma. E o chestie psihologica. Asa ca toti tinem cu Vali. Sa fie clar!

Spre deosebire de ceilalti, Porcisteanu are o bucurie in a concura. Si pentru el a fost greu, nu a avut sponsori, nu era sigur pe viitor dar parca ochii ii straluceau mai mult la gandul unei performante. Si ca PR neplatit, el face cel mai mult. El nu pierde nici o ocazie sa se dea cu masina. Ca e in parcare la mall si sunt treizeci de oameni in jur, ca e o etapa de rally sprint la Arad sau ca e etapa eveniment IRC la Sibiu, el e prezent. Si el e precaut in declaratii dar exista ceva care il face tot mai bun, o dorinta, un potential pe care il simti. Si asta ne place.

Acum si-a gasit un sponsor puternic. Si merge cu gandul la locul unu, ceea ce inseamna ca a pus toata presiunea pe el. Dar nu-mi fac griji. Nu mi-am ascuns niciodata simpatia pentru piloti ca Manu sau Keleti. Acolo la categoriile unde au facut rezultate. Dar parca anul asta nu ii vreau pe ei ci pe Porcisteanu. Hai, fie o victorie pentru Szabo, una pentru Titi si una pentru Keleti dar restul pentru Vali. Cati sunteti de acord cu mine?

3 thoughts on “Dragi prieteni, anul asta ii bat pe toti! Cu drag, Vali Porcisteanu”

Comments are closed.