Debutul lui Raikkonen in NASCAR a fost confirmat

Ocupantul locului 9 in clasamentul WRC, Kimi Raikkonen va debuta in Campionatul de Camionete pe circuitul Charlotte Motor Speedway pe data de 20 mai. Fostul campion mondial din Formula 1 va concura in NASCAR cateva etape pentru Kyle Busch Motorsport dar isi va continua si campania de 10 raliuri din Campionatul Mondial de Raliuri unde participa cu echipa sa Ice 1 Racing pe un Citroen DS3 WRC.

Intr-o declaratie pentru echipa din Carolina de Nord, Raikkonen a spus : “ Sunt foarte bucuros ca am ocazia sa-mi incep aventura in Nascar alaturi Kyle Busch Motorsports. Sunt unii dintre cei mai buni in Nascar, si gratie cunostintelor vaste pe care acestia le poseda, tranzitia mea catre acest gen de curse imi va fi mult mai usoara. D-abia astept sa fac parte din aceasta echipa care s-a dovedit a fi castigatoare atat pe pista cat si in afara acesteia.

Kyle Busch a recunoscut ca aptitudinile pe care Raikkonen le-a acumulat in WRC il vor ajuta pe finlandez sa se adapteze mai rapid la NASCAR, spunandu-le celor de la Autosport : “ Il vor ajuta deoarece el a trecut de la apogeul fortelor de apasare si al aderentei ( Formula 1 ) la ceva total opus  ( WRC ) unde uneori esti chiar in aer. Apasarea este una destul de mare si in Nascar, insa masinile tot derapeaza in multe locuri. Trebuie sa inveti sa controlezi toate aceste lucruri.