Napoca Rally Academy la startul sezonului 2011

Echipajele Napoca Rally Academy au plecat marti, 5 aprilie, spre Brasov, unde vor participa vineri si sambata, 8 si 9 aprilie, la Tess Rally, prima etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” in 2011. Obiectivele pentru aceasta etapa si pentru intregul sezon au fost facute publice in conferinta de presa dinaintea plecarii. Liderul echipei, Marco Tempestini a anutat si noul parteneriat cu cei de la Nokia, exprimandu-si speranta ca si alte importante branduri se vor alatura echipei in acest sezon.

Pentru team-ul clujean nici  intentiile si nici datele probemei nu difera foarte mult fata de anii trecuti: “Napoca Rally Academy se aliniaza la start, ca de fiecare data, cu dorinta de a obtine maximum posibil. Dar Jack Daniel’s Rally Team conduce deja cu 2-0. Speram ca anul acesta sa fim noi cei care se bucura la final si sa reducem din acest scor. Cunoscandu-ne si respectandu-ne adversarul, suntem insa constienti ca va fi foarte foarte greu,  asa incat va trebui ca fiecare dintre noi sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a atinge acest obiectiv, a declarat Tempesta.

Acesta va concura alaturi de Dorin Pulpea pe aceasi masina din sezonul trecut, un Peugeot 207 S 2000 upgradat la ultima evolutie inca de la participarea din Raliul Monte Carlo la inceputul anului. Schimbarea va consta in atitudinea lor, Tempesta declarand : ” Vom avea insa o alta abordare, mult mai agresiva in sezonul 2011. Ideea e sa mergem la maxim si tragem linie la finalul anului

In schimb, Bogdan Marisca si Sebastian Itu nu pot spune deocamdata nimic despre sezonul 2011, discutiile cu partenerii nefiind  inca finalizate. Pentru noi, lucrurile sunt, deocamdata, incerte, startul la Tess Rally ramane sub semnul intrebarii.  Vom vedea in zilele urmatoare, putine cate au ramas, daca vom reusi sa ne rezolvam problemele si sa luam startul la Brasov”, a declarat, scurt, Bogdan Marisca.

Schimbari fundamentale au avut de anuntat Danny Ungur si Tony Avram, acestia revenind in 2011 la o masina cu tractiune integrala: un Subaru WRX STi N15, cu care vor concura la clasa 19 (fosta grupa K).”Revin cu bucurie la Subaru, o masina cu care ne propunem sa castigam grupa K.  Pe langa asta,  ne dorim sa mergem cat de tare putem si sa facem spectacol anul acesta, a si-a anuntat Danny intentiile.

Echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca, ramane la grupa A  (clasa 6)  si la Citroen C2R2, doar ca masina a beneficiat de un up-grade facut de Transilvania MotorSport. Obiectivul nostru este sa mergem foarte tare! Am scapat de un adversar puternic dar a venit altul: Alex Filip cu o masina similara cu cea care a batut grupa A anul trecut. Plus cei trei concurenti straini: doi bulgari si un maghiar. Asta nu face decat sa ne motiveze si mai tare si speram sa ne impunem pana la finalul campionatului in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si in clasa 6”, a declarat Vlad.

In sezonul 2011, cei doi juniori ai Napoca Rally Academy, Simone Tempestini si Florin Tincescu, fac marele pas spre Campionatul National de Raliuri, chiar daca nu au inca varsta pentru a obtine permisul de conducere. Amandoi vor concura la Cupa Dacia, avand alaturi copiloti experimentati. ”

Obiectivul meu principal anul acesta este sa parcurg cat mai multi kilometri cu masina si pentru asta trebuie sa fiu atent si precaut. Stiu insa ca nu ajunge, trebuie sa am si noroc. La Brasov imi doresc doar sa termin raliul si sa acumulez cat mai multa experienta alaturi de Lucio, care nu-mi este doar copilot ci si profesor.”  a spus Simone Tempestini


Florin Tincescu isi va face debutul in Campionatul National de Raliuri “Dunlop”  alaturi de copilotul sau Danut Hatigan. Vineri, 8 aprilie, cand va lua startul in proba super-speciala din centrul Brasovului, campionul national en-titre la Rallycross va implini 18 ani. “Cel mai frumos cadou ar fi, pentru mine, o evolutie buna la super-speciala si, in ultima instanta, sa termin raliul. Am la dispozitie o Dacia Logan proaspat construita, cu care imi propun in acest an sa parcurg cat mai multi kilometri si sa acumulez cat mai multa experienta in campionatul mare, alaturi de Danut Hatigan”, a spus, la randul sau Florin Tincescu.