Drept la replici tampite

Noi suntem cei de la federatie. Facem o multime de lucruri bune pentru motorsportul romanesc. Validam rezultate, facem sedinte, comisii, intruniri. Descindem la curse ca si cum noi am inventat apa calda si cateodata chiar suntem crezuti. Dar cel mai bine stim sa formulam drept la replica. Aici Cancan si Libertatea trebuie sa ia lectii de la noi. Sau poate de la Elena Hirtan care alta treaba nu are decat sa gaseasca galceava in orice. Si pentru ca niciunul din noi nu o tempereaza si nu-i spune “termina fato cu tampeniile astea” ci dimpotriva, Elena se delecteaza cu formulari bombastice despre ce i se pare ei ca lezeaza imaginea federatiei.

 

Si dupa parerea ei cam orice lezeaza imaginea acestei institutii care nu e firma lui tata, “e totusi un organism oficial care face… si drege…. si este recunoscut de ANST” bla bla. Daca un ziarist nu se acrediteaza cu o mie de ani inainte de Gala Campionilor nu poate sa vina. Cum adica sa filmeze el si sa dea pe post o stire despre motorsport?! Fara acreditare nu poate intra. Dupa ce tot noi ne plangem ca nu e mediatizare. 

 

 

Daca un ziarist face o gafa legata de motorsport, Elena noastra ne spune ca ala e un idiot, noi o credem imediat si dam un “drept la replica” de ii sta mintea in loc si lui Grivei. Nici macar intr-un comunicat oficial al federatiei draga noatra Elena nu stie scrie denumirea completa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2010 sau 2011 care o fi. E cu Dunlop la sfarsit, da? Daca nici noi nu scriem corect denumirea asta, de ce ne mai miram ca etapele de coasta de la Ranca se numesc raliu?

 

Pline de trairile intense ale ego-ului profesional al Elenei, comunicatele “drept la replica” sunt cele cu care marsaluim fitosi si ne zicem ca suntem pe pozitii. Ca avem o atitudine demna de o federatie.  Ar fi interesant sa dam un comunicat cu numarul de accidente dintr-un an competitional si cu o statistica minunata care sa ateste ca motorspotul este unul din cele mai sigure sporturi. Ca mai multe accidentari se intampla la aerobic decat pe probele de raliu. Ar fi interesant sa facem multe lucruri constructive dar noi preferam sa dam o replica unei greseli neinsemnate decat sa dam un comunicat care intr-adevar sa fie preluat de media.  Daca n-ar fi Ponta sau vreun motociclist ratacit pe probe, ar fi vai de mediatizarea noastra! Nu-i nimic, nu ne pasa!

 

Noi, cei de la Federatie suntem niste de oameni de bine si ne place cum Elena ne duce cuvantul mai departe si de aceea ne meritam soarta de tinta a batjocurilor celor care mai au treaba cu motorsportul.

 

                                                               Cu drag, un Frasinel care nu are curajul sa-si dezvaluie identitatea.

 

 

N.Red : Fumurile lui Andrei sunt doar ale lui. Nu sunt si ale noastre pentru ca noi avem masini pe benzina!

13 thoughts on “Drept la replici tampite”

  1. Cristina Ban, celebra incompetenta care a scris articolul de pe news.ro, e un ziarist de 2 bani… iar presa ar trebui sa informeze nu sa fie un exemplu de lipsa totala de informare, de ignoranta ori de exemplu cum sa scrii un articol in stare de ebrietate. Dupa ce ca romanii nu au prea au habar de motorsport, mai vin si "ziaristi" care habar n-au pe ce lume traiesc, si comenteaza despre un sport pe care nu-l cunosc… un sport unde talente ale Romaniei incearca sa-si faca un nume si sa adune sponsori pentru a putea participa in competitii internationale, un sport in care lipsa de informatii ori informarea deficitara este principalul factor al greutatilor cu care sportivii se confrunta. Un articol ca cel publicat pe news.ro, nu face altceva decat sa calce in picioare eforturile altora care se chinuie sa informeze cat mai multi romani despre frumusetea motorsport-ului. Iar vor cu Motorsportnews.ro… ce va bagati in seama aiurea? Ori sustineti motorsportul ori va sustineti incompetentii care calca in picioare motorsportul cu atata nesimtire, incompetenti pe care ii numiti colegi, gen Cristina Ban? Federatia a facut bine ca o ataca pe domnisoara ori Doamna… macar atat sa faca si ei daca altceva nu pot, nu au cum ori nu sunt in stare in aceasta tara unde nivelul de informare despre aceasta ramura a sportului este foarte scazut – principalul motiv pentru care motorpostul nu este acolo unde ar trebui sa fie in preferintele romanilor si in alegerile sponsorilor, care alearga dupa fotbal doar.

  2. Mie mi se pare chiar normal ca un bloggar (ca ziarist nu pot sa ii spun) fara acreditare sa se prezinte la orice eveniment sportiv si sa ceara sa aiba dreptul sa faca orice. Mi se pare de asemenea normal sa nu ai drept de replica atunci cand cineva care isi asuma rolul de formator de opinie sa confunde formula 1 cu un campionat de karting (am dat un exemplu). Glumesc desigur… Andrei, iti doresc sa scrie ziarele de tine ca ai fost campion la wrestling.

  3. Cred ca situatia descrisa e valabila pentru multe ramuri sportive sau alte sectoare ale vietii publice. Felicitari Andrei Mitrasca!!!

  4. bun Mitrasca, acid, rautacios, inutil. nu intelegi nimic din presa, asa cum nu intelegi nici din pilotaj. inteleg ca esti de acord cu campionatul de formula 1, circuitul montan si articolul care a generat dreptul la replica???sau nu esti de acord cu tanti aia de la FRAS?
    Iti dorec sa mergi la FIA fara acreditare. Eu cand lucram la EVZ am trimis si scanuri dupa articole ca sa primesc acreditare la o etapa WRC, n-a mers doar cu legitimatia de ziarist. etapa la care m-am dus pe banii mei. bine ca am iesit dracu' din presa, ca daca si tu esti ziarist acu'…. cred ca de asta n-ai timp sa castigi onorabil, esti ocupat cu idei, opinii si… noxe.

  5. Acum ce nu e bine,ca apara mai acid interesele de imagine ale automobilismului, ca ridiculizeaza incultura, ne-profesionalismul sau e pur si simplu o rafuiala privata ce o ai tu cu ea si acum ai gasit repede gaura unde sa bagi sulita ? De cate ori nu ne-am plans noi pe forumuri ca federatia nu ia atitudine la ineptiile relatate in media,si de cate ori nu am ras toti in scris de sintagma "raliul de formula unu" ?

    P.S. Habar nu am ce fel de om e Hartan,sa nu credeti ca ii iau parte, dar ce i-a zis paparudei de la news.ro a fost exact ce trebuie !

  6. in "PS' sunt de acord cu ema. sunt de acord si cu tine, vis-a-ais de aerobic si…altele dar…TREBUIE facute si "drepturile astea la replica"! pana una alta, cititorul "tamp" habar n-are ce-i aia un campionat de formula 1 daramite unul de raliuri sau de coasta! daca apar mereu articole de genul asta si nu intevine NIMENI, n-o sa mai educam "poporul" NICIODATA!

  7. Drept la replica trebuie facut. Dar nu au ce cauta sentimente si opinii in comunicatele oficiale FRAS. Deci nici indignarea si nici tendentiozitatea nu au loc acolo. Dreptul la replica cu pricina ar fi trebuit trimis doar acelui site si atat. Acum, sincer, Elena nu e atat de prapastioasa pe cat am descris-o eu aici. Dar daca nu exagerez, nu iese fum.

Comments are closed.