Documente oficiale Raliul Moldovei Comfert 2011

 

Până la momentul startului Raliului Moldovei-Comfert, competiția care pune punct final Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2011, întrecere derulată sub egida FRAS, au rămas mai puțin de trei săptîmâni. Este momentul în care documentele oficiale devin publice, iar pregătirile au intrat în linie dreaptă, organizatorul, Adrian Răspopa, împreună cu echipa sa, lucrând zi și noapte pentru a asigura cele mai bune condiții ”finalei” întrecerii interne de raliuri.

 

Bacăul va decide campionul absolut, configurația la vârf în ierarhia FIA, dar și numele celor care vor urca pe prima poziție la clasele 3, 5, 6, 9, 11, la două roți motrice și lista poate continua. În aceste condiții, evident, țelul echipei de organizatori este aceea de a oferi toate condițiile pentru o competiţie sportivă de calitate”, spune Adrian Răspopa. În plus, organizatorul și-a propus ca ediția din acest an să reprezinte doar primul pas pe un drum a cărui finalitate să fie prezența constantă în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop și chiar în cel internațional pentru că, spune Răspopa, ”ne propunem să izbutim să găzduim în câțiva ani o etapă a Cupei Europei de Est”.

 

Raliul Moldovei- Comfert este și o competiție croită pentru public, probele speciale aflându-se în imediata apropiere a oraşului Bacău, astfel că permit accesul facil al fanilor, atât datorită distanţelor mici de parcurs, cît şi a posibilităţilor de a ”înțepa” traseul în mai multe puncte. De asemenea, există locuri de parcare în imediata apropiere a secțiunilor competitive, lucru care, de asemenea, va permite prezența unui număr mare de fani la această întrecere. 

 

Întrecerea nu va avea o probă ”regină”, ci mai multe, spune Adrian Răspopa: ”Din punctul de vedere al publicului, principalul punct de atracție va fi reprezentat, bineînţeles, de Superspeciala de sâmbătă, care este organizată în primul rînd pentru fani. În rest, cum din punct de vedere tehnic probele sunt asemănătoare ca şi lungime, grad de dificultate şi suprafaţă, este dificil de ales o secțiune competitivă care să poarte apelativul de probă regină”.

 

Tot organizatorul ne-a oferit și detalii privind configurația secțiunilor competitive, precizând că acestea sunt oarecum asemănătoare celor de la Arad: foarte înguste, extrem de tehnice, cu ruperi de ritm şi cu o suprafaţă de rulare foarte bună. ”Sunt convins că ele se vor bucura de aprecierea piloților din campionat, dar și, prin prisma spectacolului pe care-l oferă, de aceea a publicului”, a încheiat Răspopa.

 

Prima editie a Raliului Moldovei Comfert este si ultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop din acest sezon. Acesta se va desfasura in zilele de 14, respectiv 15 octombrie pe niste probe speciale noi, in apropierea Mun. Bacau.

 

Vineri, in prima zi, concurentii vor avea de parcurs 3 probe, din care ultima, o superspeciala organizata pe circuitul de karting Selena. Sambata sunt programate restul de speciale, noua la numar, la finalul zilei fiind prevazuta o noua superspeciala, de data aceasta in fata Prefecturii din Bacau, superspeciala asemanatoare cu un circuit de indemanare.

 

In total, echipajele au de parcurs 385,70 km din care 108,80 reprezinta lungimea sectoarelor competitive.

 

 

 

Regulament particular

Plan Orar

Harta Generala

Harta SS Kartodrom

Harta SS Bacau

2 thoughts on “Documente oficiale Raliul Moldovei Comfert 2011”

    1. L-am citit si noi, singurul lucru interesant poate fi acela ca interviul a fost acordat cu ocazia salonului de la Frankfut din acest an :)) Sau ar mai fi si altceva ? 🙂

Comments are closed.