Motorsport blues

Ea il vede pe el la o cursa de masini. Ii da add pe facebook. Se imprietenesc si  merg in weekend la munte. Sa se exploreze dar si ca el sa faca recunoasteri pe traseul de concurs. Se arunca intr-o relatie la distanta. Se iubesc. Se intalnesc rar. Dar cand se intalnesc ies focuri de artificii. Se duc la Gala. Ea e mandra de el. El se umfla in pene.

 

Ea se lauda ca el e pilot. El se lauda ca ea e frumoasa. El ii promite ca va fi si mai tare anul urmator. Ea il incurajeaza ca pentru ea nu asta conteaza. El se uita la viitor pe langa cuvintele ei. Se duc impreuna de sarbatori. Isi cunosc prietenii, familiile. El e schimbat, ea infloreste.

 

Anul urmator ii da lui tarcoale. Incepe.  El se incurajeaza ca o sa-i spulbere pe toti. Ea ii spune “ da baby, tu esti campionul meu!” Are aceeasi masina. Simte ca nu poate sa faca mult mai bine ca in urma cu un an.  Se intristeaza. Ce o sa zica ea? Ca bate pasul pe loc. Ca nu e in stare sa faca mai bine. Si pe langa asta nu aduce bani ci ii cheltuie.

 

El ar vrea sa ii cumpere ei lucruri. Ea ar vrea ca el sa fie mai linistit. El se agita inainte sa inceapa sezonul. Ea ii simte lipsa. O iubeste dar nu mai e la fel de tandru. El se duce la prima cursa. Ea nu poate pentru ca are serviciu. Lui nu-i place asta. Vine cu rezultate mediocre. Ea il asteapta cu sufletul la gura. El o cearta de ce a stat asa de tarziu.

 

Ea se duce trista la serviciu. El se duce trist cu masina in service. Ea il suna sa-i spuna ca-l iubeste. El nu raspunde. Se simte cu musca pe caciula. El pleaca cu un prieten sa aduca o masina de curse din strainatate. Ea ii simte si mai mult lipsa. El simte ca-i fuge pamantul de sub picioare. Ajunge obosit. Ea a avut o zi grea. El ajunge cand ea doarme. Ea pleaca cand el doarme.

 

Masina e teapa. Banii lui s-au dus pe apa sambetei. Daca ar fi avut inspiratia sa o duca undeva in concediu. Acum nu mai poate. Stie ca s-a incapatanat degeaba. Crede ca pentru ea s-a schimbat ceva. Nu e adevarat. Ea simte ca-l pierde. El crede ca ea il judeca. Ea ar vrea sa-l ajute. El considera ca daca se lasa ajutat ea o sa creada ca e mai putin barbat.

 

El vine cu o idee. Ea ii spune ca poate ar trebui sa iasa din iuresul cu cursele. El se supara desi stie ca ea are dreptate. Nu vrea sa accepte. O cearta. Tipa. Omoara din sentimentele ei dar nu suficient. El crede ca relatia e compromisa. Ea crede ca el nu o mai vrea. El simte ca de data asta i-a fugit de tot pamantul de sub picioare. Ea ar vrea sa dea refresh, sa-l regaseasca iar pe cel care a fost la inceput. El este cel de la inceput dar nu mai are incredere in el. Vrea sa fuga. Ea simte asta. Se cearta. Se despart. Plang. Nu mai e cale de intoarcere. S-au despartit.

 

El are o rabla intr-un garaj. Ea are niste amintiri frumoase si o inima franta. El ramane singur. Ea isi gaseste un baiat bun, calm care ii ofera siguranta. El il dispretuieste. Ea inca il iubeste. El ar vrea-o inapoi. Dar nu are curajul sa-i spuna. Ea ar vrea sa auda de la el ca inca o vrea desi stie ca nu ar accepta.

 

Isi vorbesc rar, tot mai rar. Acum nu mai e nimic. Sunt doar prieteni. Ea ii imprumuta niste bani ca sa se mai dea la o cursa. Lui ii e rusine si ii vine sa intre in pamant. Va pleca in strainatate. Si o sa lase cursele ca sa faca bani. Sa vina dupa un timp cu rochia aceea exorbitant de scumpa de la Escada sa-i spuna “vezi, daca imi pun mintea, pot orice!”.

 

 

PS: Da, e povestea mea pana dupa al doilea paragraf. Sansa e ca pot sa nu ma duc pe drumul din povestea de mai sus. Dar nu m-am putut abtine sa nu o zic pentru ca pe langa boala cu masinile de curse mai sufar de o alta boala. La fel de grea.  Engleza ar spune ca “I’va got the blues”. Dar si tu stii engleza asa ca poti sa raspunzi cum vrei tu la “Do you got the blues?” 

4 thoughts on “Motorsport blues”

  1. Andrei, tine minte un singur lucru: mai tirziu in viata n-o sa regreti niciodata ce ai facut, ci doar lucrurile pe care nu le-ai facut!

  2. Daca lasi orgoliile, si mai ales pe cel de a fi barbat in casa…eu cred ca poti sa fii fericit in ambele situatii : si in cele cu masina si in cele cu fata :))
    Aaa, si nu uita : o vorba frumoasa care mie imi place mult " Dragostea invinge totul, iar noi sa ne lasam invinsi de ea ! "

  3. ce sa spun…brutal de…true articolul, si insight-ul tau asupra a ceea ce ar gandi/simti ea. Fain! Dar deja trebuie sa incetez cu miratul si sa ma obisnuiesc cu stilul tau, care pe articol ce este scris imi place din ce in ce mai mult. Keep up this work!

Comments are closed.