Dezastrul loveste Citroen in Australia

Dupa ce in prima zi si-au impartit victoriile pe cele doua speciale ale zilei, Loeb si Ogier au adus dezastrul in cadrul echipei Citroen Racing. Primul abandon avea sa il inregistreze septuplul campion mondial pe PS 4 Brooklana 1, la jumatatea specialei, acesta intrand intr-un viraj de dreapta cu o viteza mult prea mare, care s-a soldat cu aproximativ 5 tonouri a DS3-ului WRC. Echipajul a scapat nevatamat, Loeb recunoscandu-si vina: ” Am intrat prea tare in virajul de dreapta pentru ca am facut o greseala in momentul in care ma uitam la un timp intermediar afisat pe bord. Nu am fost concentrat, nu am franat destul si am intrat prea tare in viraj.” Loeb se afla la conducerea raliului in momentul accidentului.

Ogier mostenea astfel primul loc in clasamentul general provizoriu dupa abandonul coechipierului sau si cu Loeb iesit din calcule urma ca Seb 2.0 sa obtina puncte importante in economia campionatului. Cu prima bucla a zilei incheiata, urma o noua parcurgere a celor trei speciale de dimineata. Dezastrul a lovit chiar pe finalul PS7 Shipmans 2, atunci cand Ogier a lovit un copac si a trebuit sa se opreasca dupa aproximativ 1km, pierzand astfel sansa de a reduce ecartul fata de Loeb.

 

Pilotii din tabara Ford au fost principalii beneficiari ai celor doua abandonuri acestia trecand la conducerea raliului in ordinea Hirvonen, Latvala doar 6,6s despartindu-i pe cei doi finlandezi dupa PS 8.

Alte abandonuri inregistrate astazi in Raliul Australiei au fost: Ken Block iesit in decor, Daniel Oliveira cu radiator fisurat, Peter Van Merksteijn Jr. cu doua pene de cauciuc si doar o roata de rezerva,  Evgeny Novikov cu avarii la masina dupa lovirea unui bolovan, iar Khalid Al Qassimi a pierdut 1 min dupa pierderea spoilerului fata in urma unei treceri prin apa.

 

Clasament dupa PS8

 

1.

M. HIRVONEN

0.0

2.

J. LATVALA

+6.6

3.

P. SOLBERG

+41.4

4.

H. SOLBERG

+2:24.4

5.

M. WILSON

+2:53.9

6.

K. AL QASSIMI

+4:31.4

7.

H. PADDON

+4:56.6

8.

M. KOSCIUSZKO

+6:19.5

9.

O. SALIUK

+6:57.3

10.

B. GUERRA

+8:06.0